Zagrevanje za septembar 1

Fudbalska reprezentacija Srbije ugostiće selekciju Kipra na Gradskom stadionu u Užicu od 17 časova. Biće ovo prva od tri prijateljske utakmice u ovom periodu i debi meč novog selektora Slavoljuba Muslina. Susret sa Kipranima poslužiće za bolje upoznavanje stručnog štaba našeg nacionalnog tima i isprobavanje varijanti u cilju otklanjanja dilema u kakvoj formaciji i sa kojim igračima će Srbija početi septembarske kvalifikacije za odlazak u Rusiju.

P { margin-bottom: 0.21cm; }

Došlo je vreme za novi početak. Posle promena na čelu Fudbalskog saveza Srbije, imenovanja novog selektora, vreme je i za prvu prijateljsku utakmicu. „Orlovi“ će ugostiti Kipar, selekciju sa kojom su često igrali poslednjih godina i bez većih poteškoća izlazili na kraj. Meč na stadionu pod Beglukom biće prilika da prvom pobedom od dolaska na mesto selektora, Slavoljub Muslin na najbolji način otvori još jedno poglavlje u srpskom fudbalu.

Sudeći prema spisku koji je bivši trener Crvene zvezde predstavio javnosti uoči mečeva protiv Kipra, Izraela i Rusije, za razliku od njegovih prethodnika, novi selektor će posebnu pažnji obratiti na igrače iz domaće lige, što je i na samom imenovanju naglasio. Svežinu novom sastavu Srbije mogli bi da donesu superligaški fudbaleri Nemanja Mihajlović, Marko Grujić i Andrija Pavlović koji će debitovati u A reprezentaciji. Utakmicu protiv Kipra propustiće golmani Vladimir Stojković i Predrag Rajković, pa će priliku za dokazivanje selektoru imati čuvar mreže Crvene zvezde Damir Kahriman i njegov osam godina mlađi kolega Aleksandar Jovanović.

Sa današnjeg meča izostaće i defanzivac Šalkea Matija Nastasić, koji se posle obavljanog razgovora sa selektorom vratio u klub gde će nastaviti sa oporavkom od povrede zbog koje je duže vreme odsustvovao. Na raspolaganju Muslinu biće i vezisti Nemanja Matić i njegov imenjak Maksimović koji će se nakon provere protiv Kiprana vratiti u svoje klubove zbog obaveza. Igrač sredine terena Astane mora da se priključi saigračima budući da kazahstansko prvenstvo i dalje traje, dok defanzivni vezista Čelsija ima zakazano lečenje u Londonu.

– Sve tri utakmice su nam veoma važne i zbog igre i zbog rezultata, pa i utakmica u Užicu. Debitanti će se upoznati sa novim sistemom rada i novom taktikom, kako bismo bili spremni za prvu kvalifikacionu utakmicu 5. septembra u Beogradu protiv Irske, ali da se kasnije kvalifikujemo za Svetsko prvenstvo u Rusiji – rekao je Slavoljub Muslin.

On je napomenuo da zbog zdravstvenih problema i zbog povreda, nekoliko igrača nije u Užicu.

– Hrabri me volja igrača i njihova spremnost da okrenu list i da počnemo sa pobedama. Iako Kipar nije najjača reprezentacija, pokušaćemo da napravimo dobar rezultat i da polako vratimo publiku na stadione. Ipak, utakmica sa Kiprom biće dobra provera kvaliteta naših igrača – poručio je Muslin.

Kapiten Branislav Ivanović kaže da se „iskreno nada da će utakmica u Užicu predstavljati novi početak“ .

– Atmosfera u ekipi je jako dobra i radna. Imamo dve sedmice za pripreme za ostale utakmice. Atmosfera je onakva kakva bi trebalo da bude i nadam se da ćemo tu atmosferu uspeti da prenesemo na publiku i da će nam uzvratiti velikom podrškom – ocenio je Ivanović.

Reprezentativci Srbije otputovali su juče na Zlatibor gde će boraviti i trenirati do današnjeg duela protiv Kipra. U sklopu planiranih aktivnosti, igrači i stručni štab obišli su Dom za decu bez roditeljskog staranja „Petar Radovanović“ u Užicu.

– Veliko nam je zadovoljstvo što ste nas pozvali da se družimo sa vama. Vi u nama vidite idole, a mi fudbaleri tražimo inspiraciju u vama, običnim ljudima. Na taj način i vi možete da budete naši idoli i naša inspiracija. Nadam se da ćete na utakmici protiv Kipra biti uz nas i da ćete nam dati veliku podršku i da ćemo svi zajedno krenuti ka Rusiji i novim pobedama – obratio se deci kapiten Ivanović.

Pioniri početkom juna u Zagrebu

Mlađa pionirska reprezentacija Srbija učestvovaće na međunarodnom turniru od 2. do 6. juna u glavnom gradu Hrvatske. Igrači uzrasta do 14 godina koje sa klupe predvodi bivši trener Vojvodine Milan Đuričić otvoriće ovo takmičenje protiv domaćina od 16 časova, dok će se u ostalim mečevima sastati sa Crnom Gorom i Sjedinjenim Američkim Državama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari