Crvena zvezda u finalu Super lige 1

Košarkaši Crvene zvezde plasirali su se u finale Superlige Srbije pošto su u drugoj polufinalnoj utakmici ponovo savladali Mega Leks ovoga puta rezultatom 74:64. Sve do poslednje četvrtine igrači domaćina ne samo da nisu dozvoljavali gostima da se rezultatski odlepe, uprkos tome što su dominirali u skoku u napadu, već su i prelazili u vođstvo. Međutim, u poslednjoj deonici koja je počela isključenjem trenera Mege Dejana Milojevića zbog dve tehničke greške, stvari su krenule nizbrdo za „ružičastu“ ekipu.

                       P { margin-bottom: 0.21cm; }

Na poluvreme igrači Mege otišli su sa prednošću od pola koša (38:37). Polovinom prve četvrtine Zvezda je imala prednost od sedam poena, ali nije uspela da se rezultatski odlepi pošto je Zagorac održao svoju ekipu u igri. U sledećoj deonici nastavljena je izjednačena borba – Janković i Ivanović trojkama dovode domaćina do najveće prednosti od šest poena, zatim Zvezda preko Jovića uzvraća serijom, pa onda ponovo Mega preuzima konce u svoje ruke i završava prvi deo utakmice sa prednošću od jednog poena zahvaljujući koševima Zagoraca i Mitrovića. U trećoj četvrtini smenjivala su se vođstva dve ekipe – na strani crno-belih veoma raspoložen bio je Stefan Jović, koji je zbog četiri faula morao malo duže da odmara. Poslednji deo utakmice obeležile su dve tehničke greške Dejana Milojevića koji je isključen sa terena, nakon čega Zvezda polako povećava prednost. Trojka Lazića dovela je Radonjićeve igrače do sedam poena prednosti na četiri minuta pre kraja, tokom kojih je Mega postigla samo jedan koš.

U ovoj sezoni Mega nijednom nije uspela da pobedi Zvezdu, koju sada u finalu očekuje pobednik serije između Partizana i FMP-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari