Tri vezane pobede, uz poraz protiv Budućnosti “lična su karta” Aleksandra Džikića od dolaska na klupu Partizana umesto Petra Božića. Koncepcijski i taktički noviteti omogućili su Marinkoviću i saigračima da prodišu i da u subotu pred svojim navijačima protiv Zadra završe priču u vezi sa ovosezonskim opstankom u ABA ligi (21.00). Samo jedan trijumf u preostala četiri kola bio bi dovoljan da crno-beli koncentraciju preusmere ka kaparisanju podnošljivog petog mesta na kraju regularnog dela regionalnog takmičenja.

– Imali smo zdravstvenih problema, Cvetković i Vilson su tek u četvrtak trenirali sa timom, nastupićemo kompletni, ali u kakvom stanju, to ćemo tek videti. Postoji imperativ pobede, trijumfom bismo završili sve priče o opstanku, što je naš prvi cilj – poruka je Aleksandra Džikića.

Od međusobnog susreta u Dalmaciji u prvom delu sezone Zadar je unapredio igru, poboljšavši i atleticizam dolascima Ramljaka i Delaša.

– Zadar je ekipa koja atletski spada u sam vrh lige, to je ekipa u kojoj su pola tima vrhunske atlete.Igraćemo sa brzim, visokim momcima, to će zahtevati određene adaptacije da bi rezultat bio povoljan. Nijednu utakmicu ne predstavljam kao pitanje života i smrti, u suprotnom bih mnogo puta biti mrtav tokom sezone – ilustrativno je trener Partizana spustio tenziju pred meč sa Zadrom.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari