Eliminacija Golden Stejta realna opcija 1foto:wikipedia

Okalhoma je u skladu sa svojim nadimkom „oduvala”“Golden Stejt u trećem meču finala Zapada, nanevši najubedljiviji poraz zvaničnom šampionu u plej-ofu – 133:105. Tanderi su tako poveli sa 2-1 u seriji, čime su opciju eliminacije Voriorsa učinili realnom.

U prvom duelu pred svojim navijačima Durant i Vestbruk odigrali su maltene perfektne partije nagovestivši da bi u sledećem meču, takođe u Oklahoma sitiju, mogli da zadaju možda i kapitalni poraz timu koji je u regularnom delu postavio najbolji skor u istoriji NBA lige (73-9). Zbirno Durant i Vestbruk postigli su 63 poena, odbrana Voriorsa jednostavno nije imala rešenja za pomenuti tandem. Drejmond Grin se posebno pogubio, odigrao je očajan meč, a u nemoći njegov nastup obilovao je grubostima, od kojih se posebno izdvaja potez iz druge četvrtine kada je potpuno nerazumno prilikom jednog prodora šutnuo Stivena Adamsa u međunožje. Publika je zahtevala od sudija da ga isključe, međutim kako je šou u NBA ispred same igre, Grin je nastavio utakmicu. Krilni centar Voriorsa objasnio je posle meča da nije imao nameru da povredi Adamsa, međutim na snimku se jasno vidi da je potez nogom bio neprirodan i van celokupne koordinacije pokreta prilikom njegovog prodora.

Voriorsi su parirali domaćinu samo do početka druge četvrtine; „oluja“ je tada zahvatila redove Golden Stejta, Oklahoma je napravila seriju 32:7 i na poluvremenu je imala kapitalno vođstvo 72:47.

Vestbruk je još jednom odigrao maestralno: ubacio je 30 poena, ostvario 12 asistencija, uz osam skokova. Potpuno je zaustavio Stefa Karija, koji je podbacio, šutirajući očajno za tri (3/11), uz šut iz igre 7/17 za 24 poena. U pobedničkom sastavu Durent je možda pružio i najbolju partiju tokom čitavog plej-ofa; postigao je 33 poena, uz procenat šuta koji je daleko bolji u poređenju sa preciznošću u četvrtfinalu i polufinalu Zapada (10/15). Domaćin je imao čak šestoricu igrača sa dvocifrenim učinkom; navijače je posebno oduševila akcija Vestbruka i Ibake koju je momak poreklom iz Konga završio bravuroznim zakucavanjem „u lice“ Ezilija. U timu Golden Stejta, osim Karija, jedini dvocifren bio je Klaj Tompson sa 18 poena. Četvrti meč na programu je u noći između utorka i srede, takođe u Oklahoma sitiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari