Sitno“ je ostalo do 148. večitog derbija od 18 časova na stadionu „Rajko Mitić“. Mada je svima koji poznaju fudbalske prilike u Srbiji jasno da ukoliko Partizan trijumfuje na terenu Crvene zvezde razlika od osam bodova garantovaće crno-belima novu titulu, bez obzira što će do kraja Jelen Superlige ostati još šest kola. U taboru tima iz Humske niko ne želi da upotrebljava reči posebne težine i tumačenja uoči spektakla u najavi, počevši od trenera Zorana Milinkovića, koji je ipak iskoristio šansu da podseti javnost da su mu neke izjave iz suprotnog tabora poprilično zasmetale.

–  Dobro smo raspoloženi i jedva čekamo utakmicu. Puno bi nam značila pobeda, ali posle toga ima još šest utakmica, ništa manje važnih. Nije Hamletovsko „biti ili ne biti“, ali do kraja ima još 21 bod i nezahvalno je bilo šta prognozirati. Ipak, verujem da imamo snage i znanja da iznesemo trku do kraja – optimista je trener Partizana.

ilinković se osvrnuo na poruke iz protivničkog tabora, koji je najavio agresivnu igru i borbu „prsa u prsa“.

– Besmisleno je pretiti Partizanu. Od toga zaista nema ništa, jer imamo fudbalere koji poseduju iskustvo derbija i spremni smo da ponesu odgovornost. Ukoliko je scenario rivala da krene agresivno sa dosta duela onda je naše da na to odgovorimo. Čujem kako nam prete njihovim tunelom na stadionu, ali to Partizan ne radi. Mislimo samo na našu igru, a da li neko preti tunelom ili pritiskom na terenu, presingom, to nas ne interesuje. Uostalom, ako neko preti da 20 minuta igra agresivno protiv Partizana, to nije dovoljno da se pobedi Partizan – ubeđen je prvi čovek struke crno-belih.

Šutevima sa distance i golovima iz slobodnih udaraca Nikola Drinčić postao je idol navijača Partizana u poslednja dva derbija.

– Bilo bi nam lakše da parkiraju autobus, ali poznajući trenera Lalatovića i način na koji je igrao protiv Partizana neke utakmice iz prethodne sezone to neće biti slučaj. Našu igru svakako nećemo menjati, a i ako izgubimo recimo 1:2 ostaće šest kola do kraja i niko ne može da garantuje da ćemo ili mi ili oni dobiti sve utakmice do kraja prvenstva – naglasio je Drinčić, uz napomenu da on sigurno neće šutirati penal ako bude dosuđen u korist Partizana posle 20 godina „posta“ u derbijima.

 

 

Šala Bandalovskog i Ninkovića

– Naši igrači su lepo vaspitani momci i mislim da su te izjave u šaljivom tonu. Možda Bandalovski ne poznaje, jer je stranac i ne čita naše novine, pa možda nema predstavu, ali ćemo ih svakako upoznati na današnjem sastanku – pokušao je Milinković da zaštiti dvojicu svojih igrača.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari