Trojkom sa devet metara o tablu u poslednjoj sekundi, Gudurić je doveo Zvezdu do pobede- 86:87 (25:21, 29:16, 18;25, 14:21) , i do vođstva od 2:0 u finalnoj seriji plej-ofa. Sledeći meč je već sutra, crveno.belima to je i meč lopta za odbranu titule prvaka Srbije. Partizan je vodio i 20 poena razlike, ali na kraju ni to nije bilo dovoljno.

Dva minuta pre kraja Zvezda je pogotkom Cirbesa došla u prvo vođstvo još od prve četvrtine. Usledila je trojka Marinkovića, a zatim je Gudurić sa penala smanjio prednost crno-belih na minus jedan (80:79), a potom i Cirbes takođe polovično iz slobodnih bacanja izjednačio. Veličković je 45 sekundi do sirene postigao još jednu trojku (ukupno 17 poena), Jović je sa penala bio oba puta ka Srbijeuspešan, kao i Kevin Džons odmah potom za 85:82, pred poslednji napad Zvezde 19 sekundi pre kraja, Lopta je došla do Cirbesa, koga je Vilijams faulom poslao na liniju slobodnih bacanja, a on je bio oba puta uspešan, s druge strane Vilson je jedan penal promašio a postigao svoj jedini poen u drugom poluvremenu. A onda je na scenu stupio Gudurić.

Meč je počeo tvrdim odbranama, Partizan je brzo ispunio bonus tako da je Zvezda većinu poena postigla iz slobodnih bacanja. Crno-beli su donekle iznenadili protivnika „asimetričnom“ formacijom, u kojoj je sjajno odigrao Derel Vilijams, prenosio je loptu,asistirao i pogađao. Uz Murića doveo je domaće i do plus 10 (25:15), ali je Zvezda do prvog odmora „trojkama“ Micića i Milera smanjila na minus 4. Crno-belima nije išao šut sa distance. Prvu trojku dao je Veličković tek u 13. minutu.

Veličković je imao i nastavak minijature, sa još jednom „trojkom“ i dva puta po dva poena, pogodio je i Vilson i crno-beli su došli do plus 16 (45:29) u 16. minutu. Partizan je pokazivao mnogo veću energiju, ključ prednosti bilo je čak 12 skokova u napadu. Prednost je rasla da bi još jednom trojkom Veličkovića domaći otišli i na rekordnih 20 poena prednosti 50:30. Zvezda je imala i čak osam promašenih slobodnih bacanja, serijom 7:0 smanjila je minus, ali je u samom finišu poluvremena Vilson sa još četiri od do tada svojih 17 poena ekipu ostavio na zavidnoj razlici- 54:37.

Zvezda je u startu nastavka brzo sa 8:0 uhvatila priključak, trojkama Milera i Jovića i dvojkom Kinsija. Posle nekoliko minuta ravnopravne borbe sa obe strane, crveno-beli su poenima Kinsija iz kontre smanjili na minus sedam. Crno- belima je stao skok u napadu, ali su razliku sačuvali dvocifrenom uglavnom zbog poena iz tranzicije. S druge strane, Miler je napravio četvrti faul i morao je na klupu, ali je Zvezda u poslednju deonicu ušla sa podnošljivih minus 10- 72:62.

Usledila je rastrzana igra sa obe strane, mnogo promašaja iz ne baš rezonskih pokušaja za tri poena, grešaka u koracima i pogrešnih dodavanja. Zvezda je pet minuta pre kraja trojkama Gudurića i Lazića prišla na minus 5, Partizan je do tog trenutka u toj četvrtini pogodio samo tri poena (trojka Murića). Stali su,pre svega Vilson i Veličković, a zatim je Murić napraviopeti faul. Od 75: 62, doplo se do 75:74, na tri minuta do kraja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari