Jednoglasno a neki protiv 1

Odluka JSD Partizan da uvede privremene mere u FK Partizan, doneta je jednoglasno, kaže za Danas Velimir Marjanović, član Upravnog odbora JSD Partizan. Na drugoj strani, KK Partizan je izdao saopštenje u kome se navodi da predstavnik njihovog kluba nije glasao za predlog o uvođenju privremenih mera.

Velimir Marjanović objašnjava da su se svi prisutni članovi UO na sednici saglasili oko tri stvari – da su poslednja dešavanja sramota za Partizan, da bi produženje ovakvog stanja nanelo još veću štetu klubu pogotovo tokom letnjeg perioda i da su privremene mere rešenje da se ohlade glave.

– Bez ulaženja u to ko je kriv za trenutno stanje, saglasili smo se da mora da se smiri atmosfera kako bi izbori bili održani na kulturan i demokratski način – kaže Marjanović.

On objašnjava da će zadatak trojice predstavnika u prinudnoj upravi Milorada Vučelića, Mileta Jovičića i generala Radivoja Radinovića biti da razgovaraju sa predstavnicima dve struje, Nenadom Bjekovićem i Ivanom Ćurkovićem kako bi se smirile strasti, i kako bi kandidati “garantovali” da će se njihove pristalice ponašati na „kulturan i gospodski način“.

– Partizan je prošao kroz dosta teških perioda, ali je sve ostajalo u „kući“. I Rukometni klub Partizan je pre osam godina bio u sličnoj situaciji, i zahvaljujući sportskom društvu smo uspeli da stanemo na noge i posle toga osvojimo duplu krunu i igramo Ligu šampiona – navodi Marjanović.

Odgovarajući na pitanje kako komentariše reakcije Atletskog i Teniskog kluba Partizan koji su saopštili da ne podržavaju uvođenje privremenih mera, Marjanović objašnjava da ovi klubovi nemaju svoje predstavnike u UO JSD Partizan i da nisu ni glasali.

Odluka o uvođenju privremenih mera doneta je na osnovu statuta JSD Partizan u kome se navodi da se UO može odlučiti za privremene mere u slučaju kada se ne ispunjavaju obaveze kluba, uključujući i održavanje skupštine.

Izborna skupština kluba, na kojoj je trebalo da se odluči ko će voditi crno-bele u budućnosti Bjeković ili Ćurković, završena je u atmosferi koju je okruživalo neverovatno obezbeđenje, legitimisanje, uvrede, psovke i zamalo fizički obračuni, bez da se uopšte i stiglo do glasanja. Nakon toga usledio je zahtev opozicione struje da se izbori za predsednika održe 6. juna. Kako trenutno stvari stoje, novi izbori u Partizanu neće biti skorije zakazani. Rok je šest meseci, ali je Vučelić rekao da se neće čekati pola godine da Partizan dobije novog predsednika

– Odmah počinjemo da radimo i čim se steknu uslovi, predložićemo novi termin, kazao je Vučelić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari