U uvodnom meču osmog kola košarkaške Superlige Srbije sinoć su se sastali aktuelni šampion Partizan NIS, trenutno drugoplasirani tim u konkurenciji osam ekipa, i niški Konstantin, iz donjeg dela tabele, dok se ostala tri duela ove runde borbe za plej-of i plasman u regionalnu ABA ligu igraju večeras u Sremskoj Mitrovici, Valjevu i Pančevu.


Najuzbudljivije bi trebalo da bude u derbi okršaju Mega Leksa i Crvene zvezde Telekom. Domaćin je na jedvite jade dobio Vojvodinu Srbijagas prošlog vikenda, dok su crveno-beli prilično glatko uzeli bodove protiv Partizana, međutim to ne mora ništa da znači, jer su utakmice ovih rivala po pravilu zanimljive i neizvesne. Ove sezone Zvezda je slavila oba puta u ABA ligi (77:75, 93:77) i jednom u Kupu Radivoja Koraća (80:74), ali su izabranici Dejana Milojevića uvek dobro parirali boljem i skupljem timu iz Beograda.

– Zvezda ima odličan tim i sjajnu sezonu u svim takmičenjima. Dominiraju i u Superligi, gde su bez poraza u sedam utakmica. Odigrali smo, ipak, nekoliko neizvesnih mečeva s njima, pa se nadam da ćemo ponovo pošteno da ih namučimo. I, ako nam se ukaže prilika, konačno pobedimo – realan je i pozitivan u isto vreme mladi stručnjak sa klupe klupe Mege, posle četiri uzastopna trijumfa u nacionalnom prvenstvu.

Dejan Radonjić, na drugoj strani, ima sve adute u svojim rukama. Osvajač poslednje Jadranske lige održava vrhunsku formu, ima najveći izbor igrača na svakoj poziciji, nema značajnijih problema sa povredama i očigledno zna kako da se nosi sa Jokićem, Miljenovićem, Vebsterom i ostalim Meginim uzdanicama.

– Očekuje nas težak meč, sa rivalom koji je često umeo da nam pravi probleme. Idemo, međutim, u Mitrovicu s namerom da produžimo pobednički niz u našim duelima i Superligi. Želimo da učvrstimo prvo lidersku poziciju – jasan je strateg tima sa Malog Kalemegdana.

Malo kasnije, u Pančevu domaći Tamiš dočekuje beogradski FMP. U boljem raspoloženju od gostiju, jer su puleni trenera Bojana Jovičića u prošlom kolu protiv Konstantina slavili prvenac u najvišem rangu takmičenja. „Limenke“ su, pak, porazom od Metalca Farmakom nastavili niz od četiri utakmice bez trijumfa, pa je Milanu Guroviću i njegovom sastavu ovo prilika da se trgnu iz letargije. U Metalcu nemaju takvih problema, pa s četiri bode drže korak s trećeplasiranom Megom, ali nikako ne smeju potceniti večerašnjeg rivala Vojvodinu.

 

Mega – C. zvezda 18.00 Tamiš – FMP 18.30 Metalac – Vojvodina 19.30 Partizan – Konstantinsinoć Tabela: C. zvezda 14, Partizan 13, Mega 11, Metalac 11, Vojvodina 10…

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari