Nacionalni odbojkaški tim Italije nije se proslavio sjajnim rezultatima u grupnoj fazi takmičenja na Olimpijskim igrama u Londonu i malo mu je falilo da doživi debakl i ne obezbedi plasman u četvrtfinale. Ipak, ekipa pod vođstvom trenera Maura Beruta ostvarila je tri pobede i zauzela četvrto mesto u grupi, a da bi imala priliku da se bori za medalju moraće da savlada Sjedinjene Američke Države u sredu od 17.00, najbolju ekipu u dosadašnjem toku turnira i branioca zlatne medalje iz Pekinga 2008. godine.

Amerikanci su izgubili samo četiri seta od ukupno 18 odigranih, a poraženi su jedino od Rusije minimalnim rezultatom. Italija kao selekcija sa tradicijom za pozavideti u odbojci višestruki je svetski i evropski prvak, ali ono što im fali je upravo najsjajnije odličje na Olimpijskim igrama. U Atlanti 1996. i Atini osam godina kasnije bilo su na samo korak od zlata, a u dva navrata su se okitili i bronzom. Sa druge strane, Sjedinjene Američke Države imaju tri zlata, ali su i na Igre u Londonu došli u fantastičnoj formi i ukoliko nastave u istom ritmu pitanje je da li iko može da ih ugrozi.

Ni preostala tri četvrtfinala neće biti manje zanimljiva. Dva južnoamerička tima, Brazil i Argentina naći će se sa suprotnih strana mreže, a drugi i treći tim na listi Svetske odbojkaške federacije, Rusija i Poljska, boriće se za polufinale gde ih čeka bolji iz duela između Bugarske, tima koji igra fantastično u Londonu, i Nemačke, najslabije ekipe među najboljih osam, sudeći po mečevima u grupi.

Četvrtfinala na odbojkaškom turniru počinju u sredu od 15.00, a poslednji meč dana odigraće se od 22.30.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari