Majstorija Saula za nadu u Minhenu 1

Fudbaleri Atletika savladali su minimalnim rezultatom minhenski Bajern u prvom meču polufinala Lige šampiona pogotkom Saula Nigueza u 11. minutu posle sjajnog prodora. Gosti su posle toga bili bolji rival, imali više prilika, ali će šansu za odlazak u finale morati da traže u revanš meču koji je na programu za šest dana na Alianc areni.

Priče iz najave susreta da španske ekipe nikako ne odgovaraju Bajernu dale su potvrdu već u uvodnim minutima susreta. Posle slabog pokušaja Toresa na početku utakmice, pravu simultaktu u kaznenom prostoru Bajerna napravio je ofanzivni vezista domaćih Saul Niguez u 11. minutu i doneo vođstvo Atletiku. Dvadesetdvogodišnji španski fudbaler nanizao je nekoliko igrača gostiju i prisebnim udarcem po zemlji savladao nemoćnog Nojera.

Međutim, Gvardiolin tim nije klonuo duhom, već pokušavao da što pre dođe do poravnanja rezultata i toliko značajnog gola u gostima. Arturo Vidal je odlično pokušao već u narednom napadu, ali je štoper jorgandžija Himenez odlično intervenisao. U 24. minutu posle slobodnog udarca Daglasa Košte samo se zatresla spoljna strana mreže. Pokušao je i Tijago Alkantara iz prekida u 34. minutu, ali je golman domaćih Jan Oblak nastavio sa sjajnim odbranama ove sezone.

U nastavku Pep Gvardiola je bacio sve karte na napad ubacivši u igru Riberija i Milera, svestan da je njegovoj ekipi neophodan gol na Kalderonu kako bi dočekali što mirniji revanš u Minhenu. Već na startu drugog dela igre posle kombinacije sa Levandovskim pokušao je Vidal, ali je njegov udarac ostao izblokiran. Mnogo sreće imali su domaći u 54. minutu kada je posle šuta Alabe sa blizu 30 metara lopta završila na prečki Nojerovog gola, kao i dva minuta kasnije kada je Martinezov udarac glavom Oblak sačuvao na gol liniji. Pokušao je Vidal i u 74. minutu razornim udarcem sa 25 metara, ali je slovenački golman ponovo bio siguran. Međutim, u seriji napada nemačkog tima, domaći su vešto koristili svaku priliku da se približe Nojerovom golu. Već u narednom napadu, Tores je istrčao kontranapad i pogodio stativu gola gostiju nakon čega je Koke pokušao, ali je golman Bajerna uhvatio loptu.

U samom finišu susreta velika nervoza na terenu. Istovremeno su dobili žute kartone Benatija zbog grubog starta, odnosno Nojer i strelac Niguez posle prigovora Klatenburgu u 81. minutu. Gosti su do kraja susreta pokušali preko Daglasa Košte i Benatije, ali je rezultat ostao nepromenjen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari