Miler najavljuje vatromet 1Foto: FoNet - AP

Pred drugu polufinalnu utakmicu Lige šampiona, u kojoj Bajern juri zaostatak nakon poraza od 1:0 u Madridu, Tomas Miler najavljuje „vatromet“. Bavarci će verovatno krenuti ofanzivno od samog početka, dok će se gosti, koji u Minhen stižu sa velikim samopouzdanjem, držati svoje polovine terena tražeći eventualnu šansu u kontranapadu.

P { margin-bottom: 0.21cm; }

Istovremeno, Bajern će imati težak zadatak da probije Atletikovu odbranu s obzirom da se u tim vraća Diego Godin koji je bio odsutan zbog povrede.

– Moramo da priznamo da smo u nekoliko poslednjih utakmica izgubili tajni sastojak naše igre. Moramo da ga pronađemo i dodamo na već poznati recept. Još uvek smo ujedinjeni, ali stvari su sada mnogo teže – rekao je Tomas Miler, koji je meč u Madridu počeo kao rezerva, zbog čega je trener Pep Gvardiola mora da odsluša dosta „pridika“ od stane javnosti.

Ako Bajern izgubi od Atletika, biće to treći uzastopni poraz u polufinalu LŠ od španskih timova nakon što su ih prethodnih godina nadigrali Real Madrid odnosno Barselona. Ipak, postoji i dobra strana statistike za minhenski klub koja kaže da je Bajern slavio u svih 11 utakmica Lige šampiona na svom stadionu.

Tim Pepa Gvardiole ulazi odmoran u utakmicu nakon što je u duelu sa Borusijom Menhengladbah Španac odmarao sve ključne igrače – Alonsa, Martineza, Lama, Albu, Vidala. Utakmica je završena nerešenim rezultatom (1:1), a da je Bajern pobedio i matematički bi četvrtu godinu zaredom osigurao titulu u Bundesligi.

– Meč u utorak će da bude mnogo teži, moramo da odigramo bolje tada – rekao je Gvardiola, koji se prethodno osvrnuo i na kritike što je u prvoj utakmici sa Atletikom uveo Milera sa klupe.

Što se tiče Atletika, utakmicu protiv Rajo Valjekana počela su samo četvorica fudbalera iz postave koja je slavila protiv Bajerna u prvom meču, ali je i to bilo dovoljno za minimalnu pobedu.

U drugom polufinalu, u sredu od 20.45, sastaju se Real Madrid i Mančester siti. Prvi meč, u Engleskoj, završen je bez golova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari