Nova serija, nova priča 1Foto: Starsport

U seriji na dva dobijena meča večerašnji duel Crvene zvezde i Mega Leksa u hali „Aleksandar Nikolić“ biće od kapitalne vrednosti za tim koji bude trijumfovao. Zbog dva poraza u Grupi B od Partizana „ljubičasti“ su se u roku od 25 dana namerili ponovo na crveno-bele i to u polufinalnom serijalu plej-ofa Superlige.

P { margin-bottom: 0.21cm; }Zvezda ima prednost domaćeg terena, a Mega u nepredvidivosti krajnjeg dometa igrača čiji su talenti u razmeri NCAA „studenata“ koji konkurišu za mesto u NBA ligi.

Pre samo nepunih mesec dana puleni Dejana Radonjića trijumfovali su u finalnom serijalu ABA lige protiv Mege u tri „epizode“ čiji su epilozi bili donekle očekivani s obzirom da su „ljubičasti“ imali veći broj lidera kraj terena, nego na njemu. Povrede su tada desetkovale izabranike Dejana Milojevića; situacija je samo za nijansu bolja pred večerašnji duel, a zebnja podjednako velika jer Ivanović i Lvavu nisu „fit“ nakon izvrtanja skočnih zglobova u poslednjem duelu sa Partizanom.

– Mega ima fantastičnu sezonu, sjajne rezultate i jedan osvojen trofej. Posle finala ABA lige su im stigli novi igrači, čime su podigli kvalitet tima i dobili na iskustvu u spoljnoj liniji. Čeka nas još teža serija nego pre mesec dana – podsetio je trener crveno-belih Dejan Radonjić da su Megu pred početak Superlige pojačali Aleksandar Rašić i Petar Popović u bekovskoj liniji, odnosno talentovani hrvatski centar Ivica Zubac.

Uprkos porazima u ovosezonskim duelima sa Zvezdom, od kojih je samo jedan bio ubedljiv, Dejan Milojević veruje da Mega ima sve što je neophodno da iznenadi crveno-bele.

– Za sve postoji prvi put, pa tako verujem da imamo snage i kvaliteta da dođemo do pobede u prvom meču polufinala Superlige. Očekuje nas težak meč protiv Zvezde. Dobro se poznajemo, igrali smo nekoliko puta ove sezone, ali nismo uspeli da ih pobedimo – istakao je trener Mege, uz napomenu da nije siguran koliko će Ivanović i Lvavu moći da pomognu saigračima u uvodnom duelu.

Navijači pomozite

Svega 300 navijača u poslednjem meču sa FMP pomalo je uplašilo Dejana Radonjića da se kojim slučajem simpatizeri Zvezde nisu prezasitili ovosezonskim dobrim rezultatima: “ Nije potrebno da ističem koliko nam znači podrška navijača. Zato pozivam sve naše pristalice da u petak dođu u dvoranu i pomognu nam da trijumfujemo. NJihovo prisustvo nam je jako važno“.

Porazi kao motivacija

– Počinje završna faza za nas možda i najvažnijeg takmičenja. Sa dva poraza smo zasluženo bili na drugoj poziciji u grupi, a sada ispred sebe imamo Zvezdu, protiv koje smo bez pobede ove sezone. To će nam biti veliki motiv da im se suprotstavimo i pobedom u petak napravimo prvi korak ka plasmanu u finale – poručio je kapiten Rade Zagorac.

Svi mečevi ove sezone

Zvezda – Mega 76:70

Mega – Zvezda 78:79 (69:69)

Zvezda – Mega 95:88

Zvezda – Mega 94:73

Mega – Zvezda 49:61

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari