Ponovo je Australija svojski namučila Srbiju, ali opet je naša selekcija pokazala ko je supersila u vaterpolu i preokretom u poslednjoj četvrtini zadnjeg kola takmičenja po grupama – 10:9 (3:2, 2:2, 1:4, 4:1) zadržala prvo mesto u konkurenciji “kengura”, Crne Gore i Japana, što joj je donelo direktan prolaz u četvrtfinale, gde čeka boljeg iz duela Sjedinjenih Američkih Država i Italije.

Puno toga u igri “plavih delfina” nije bilo na nivou aktuelnog evropskog šampiona i jednog od prvih kandidata za osvajanje planetarnog zlata u Kazanju. Ni u odbrani kojoj je nedostajalo homogenosti i koncentracije, pa je Gojko Pijetlović drugi put zaredom na SP primio devet golova, ni u napadu, kojem su falili bolja organizacija, veća mirnoća i više raspoloženih šutera. A uvek snažni i plivački ubedljivi Australijanci, kreativniji od kako ih trenira hrvatski stručnjak Elvis Fatović, spadaju u ekipe koje su kadre to iskoristiti.

I jesu koristili. Prvi su dali gol u derbiju i sve do početka treće deonice i 6:4 za Srbiju držali se na minus jedan. I taman kada se pomislilo da će taj pogodak Stefana Mitrovića uvesti naš “brod” u mirnu luku, rival je napravio sjajnu seriju od 4:0 i okrenuo stvari naglavačke. Zamirisalo je na iznenađenje, ali samo zamirisalo, jer su se kvalitetniji izabranici Dejana Savića, sa mnogo velikih mečeva u karijerama, na vreme sabrali i zaigrali svoj vaterpolo. Stefan Mitrović i Milan Aleksić su doneli poravnanje, a kapiten Živko Gocić i Filip Filipović stresnu utakmicu završili onako kako su svi očekivali.

Slede tri dana odmora, analize pređenog puta i pripreme za eliminacionu bitku sa “jenkijima” ili “azurima”, u kojima ovakve greške nisu dozvoljene. Barem ne u ovom broju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari