Čelnici Crvene zvezde su nedavnom realizacijom transfera Damiana Le Taleka ostvarili glavni cilj u ovom prelaznom roku. Kvaliteti francuskog veziste nisu bili jedina preporuka koja je rukovodstvu Zvezde davala nadu da istraje u neizvesnim pregovorima.

P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }

Osim sposobnosti na terenu, glavni adut u dovođenju bivšeg mladog reprezentativca „trikolora“ bilo je i njegovo poznanstvo iz Mordovije sa Zvezdinim vezistom Mičelom Donaldom, koji je samo pola godine ranije obukao crveno-beli dres i odmah postao jedan od najzaslužnijih igrača za odličnu jesen vodećeg tima Superlige. U subotu su u prijateljskoj utakmici protiv Atlantasa prvi put nastupali zajedno za crveno-bele, a francuski vezista i nije baš oduševljen svojim izdanjem.

– Za mene je to bio težak početak. Trebalo mi je malo vremena da se snađem, ipak je to bila moja prva utakmica. Pomoglo mi je to što sam igrao sa Mičelom, lakše mi je da igram pored njega. Ostale saigrače ne poznajem, ali sledi nam još utakmica i verujem da će mi biti sve lakše – naveo je bivši igrač Borusije iz Dormunda.

Osvrnuo se i novi vezista kluba iz LJutice Bogdana i na brojne novine koji Zvezdu krase u odnosu na Mordoviju.

– Za mene je ovo drugačije, do sada sam igrao u timu koji igra mnogo defanzivnije. U Zvezdi se oseća pobednički mentalitet, igra ofanzivno, vezala je i mnogo pobeda, to je takođe nešto na šta ću se navići vremenom. Meni se dopada takav stil igre, i dopada mi se moja uloga. Volim da pošaljem dobar pas napred. Za igrača na mojoj poziciji je najbitnije da se uklopi sa štoperima, i mislim da imamo dovoljno vremena za to. Kada su igrači kvalitetni, potrebno je i manje vremena za uigravanje. Mislim da mi neće biti potrebno mnogo utakmica. Čekaju nas još dve ili tri probe na pripremama, mislim da je to sasvim dovoljno – obrazložio je svoje utiske o igri Zvezde Damian Le Talek.

NJegov novi-stari kolega na sredini terena ističe da je Le Talek još uvek u fazi prilagođavanja u novom klubu, tako da osim uloge na terenu paralelno mora da uči i o stvarima koji nisu toliko u vezi sa fudbalom.

– Damjan i ja smo drugovi, i nakon što je došao, nismo mnogo pričali o sportskim stvarima. Pričali smo malo o Zvezdi, malo o njegovom periodu koji je proveo u Mordoviji otkad sam ja otišao. Posle utakmice smo pričali o samoj utakmici, ali uglavnom razgovaramo o stvarima koje nisu usko vezane za fudbal. Damjan je veoma iskrena osoba, kada mu se nešto ne sviđa, on to kaže, kada mu se sviđa, takođe kaže – pokušao je Donald da približi prirodu svog druga.

Spomenik Rajku Mitiću ispred „Marakane“

Skupština grada Beograda usvojila je predlog o podizanju spomenika Rajku Mitiću ispred stadiona Crvene zvezde. Spomenik će biti postavljen na zemljištu koji pripada našem trofejnom klubu, tako da ova investicija grad Beograd neće koštati ništa. Spomenik prvoj od pet Zvezdinih zvezda biće otkriven 4. marta kada je i rođendan kluba iz LJutice Bogdana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari