Fudbaleri Reala potvrdili su u revanšu osmine finala Lige šampiona nadmoć u odnosu na Romu i tako prošli u sledeću rundu takmičenja, ali je duel u Madridu imao i istorijsku notu.

Igrao se 74. minut kada je ceo Santjago Bernabeu ustao i gromoglasnim aplauzom pozdravio ulazak u igru Frančeska Totija, legendu „vučice“ koji je verovatno odigrao poslednju utakmicu u elitnom takmičenju s obzirom da ima 39 godina i da dobija sve manju minutažu, pa neće biti iznenađenje ukoliko na leto kaže zbogom fudbalu.

– Emocije su mi tada proradile. Kako i ne bi, biće ovo jedno fantastično sećanje. Ta njihova zahvalnost, na jednom nestvarnom stadionu, znači da sam ipak nešto ostavio fudbalu. Jedino što žalim je to što nikada nisam igrao za Real – istakao je Toti nakon meča i dodatno „kupio“ navijače u Madridu.

Istorija je htela da se „Princ Rima“ oprosti od Lige šampiona baš protiv kluba protiv kojeg je debitovao. Iako je dres Rome zadužio 1992. godine, na međunarodnoj sceni je debitovao u UEFA kupu 1995. a prvi meč u elitnom takmičenju odigrao je 9. septembra 2001. na Olimpiku kada su sa druge strane terena bili madridski „galaktikosi“ predvođeni na terenu sadašnjim trenerom Reala Zinedinom Zidanom. Toti je na tom prvom meču bio i strelac sa bele tačke. Zato ne čudi da su i igrači „kraljevskog kluba“ na poseban način doživeli Totijev oproštaj, o čemu govori podatak da su se Marselo i Serhio Ramos utrkivali ko će sa njim razmeniti dres, a čast je na kraju pripala kapitenu.

– Bernabeu je stadion koji uvek zna da prepozna vrhunskog fudbalera. Isto je i sa mojim igračima jer je Marselo trčao preko celog terena kako bi uzeo Rominu „desetku“ u razmeni dresova. Mislim da je Ramos na kraju bio brži i da je on razmenio dres sa Totijem posle utakmice – rekao je trener Rome Lučano Spaleti.


Ronaldo stigao do broja 90

Kristijano Ronaldo nastavio je da pomera granice u Ligi šampiona svojim 13. pogotkom u osam mečeva ove sezone. Međutim, Portugalac je postigao i svoj 90 gol u elitnom takmičenju čime je dodatno umakao Lionelu Mesiju kao prvom pratiocu i stavio svima do znanja da će u godinama koje slede verovatno premašiti cifru od 100 golova u Ligi šampiona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari