"Lako ćemo" - zabranjena misao 1foto:wikipedia

U polufinalnom serijalu između Partizana i FMP, koji počinje subotnjim susretom u hali „Aleksandar Nikolić“ (18.00), sve će podsećati na njihov ovosezonski susret u istoj fazi Kupa Radivoja Koraća. Biće to „sudar2 dve maltene identične košarkaške filozofije u kojoj su fizička snaga i atleticizam dominantni u odnosu na „suvi kvalitet“. Partizan eliminacionu fazu dočekuje sa perfektnih 6:0, a „panteri“ skorom za ponos – 4:2.

FMP svake godine sve više napreduje na svim poljima. Ove sezone je potpuno zasluženo došao do plasmana u polufinale plej-ofa sa jasnim namerama da pokuša da zauzme jedno od prva tri mesta koja garantuju prohodnost u ABA ligu naredne sezone. Tim iz Železnika na svakoj poziciji ima po dvojicu dobrih igrača, među kojima se pojedinci izdvajaju atleticizmom i tehnikom (Dobrić), drugi neverovatnom snagom (Lazarevi, Apić), dok ima i onih polivalentnijih poput Davidovca, Tejića, Šešlije.

– Naš protivnik je ozbiljna organizacija, ima punu rotaciju u sastavu, potpunu formaciju sa dva igrača na svakoj poziciji. Sastav im je krcat momcima koji su prošli reprezentativne selekcije, a ovo polufinale za njih praktično znači prijemni ispit za sastav evroligaškog predstavnika ABA ligi – podsetio je Aleksandar Džikić da su košarkaši FMP na svojevrsnom „kastingu“ za prvi tim Crvene zvezde.

Među pojedincima iz FMP postoje i oni koji su interesantni Partizanu; takođe odlični stručnjak crno-belih smatra da višegodišnja saradnja između trenera Slobodana Klipe i pleja Filipa Čovića daje dodatni kvalitet „panterima“ i mnogo lakše prepoznavanje situacija na terenu.

P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }A:link {– Čeka nas motivisan rival, koji ima jasnog predvodnika u organizatoru igre, koji iza sebe ima dugogodisnju saradnju sa trenerom, a to uvek daje dodatni kvalitet. To je skakački agresivna ekipa, sa puno poena koje postižu u ranoj fazi napada. Sigurno nećemo potceniti protivnika, nema mesta za „lako ćemo“ razmišljanja. Ne sme se tako ući u duel sa njima, koji iza sebe imaju dobru sezonu i nikakav imperativ pobede. Potrebno je da uradimo više na parketu, uspostavimo ritam i način igre koji nama odgovara – poručio je Džikić.

P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }A:link { }

Raspored polufinala

Crvena zvezda – Mega Leks sinoć

Partizan – FMP 18.00

nedelja

Mega Leks – Crvena zvezda 20.00

ponedeljak

FMP – Partizan 21.00

* serija se igra u dva dobijena meča, termin eventualnih majstorica biće naknadno određeni

P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }A:link { }

Lovernj i Vesterman u hali „Aleksandar Nikolić“

U subotu, 28. maja, Lovernj i Vesterman biće u hali „Aleksandar Nikolić“, na prvoj utakmici polufinala košarkaškog prvenstva Srbije, protiv FMP, najavljeno je iz Partizana, uz opis: „Porodica na okupu“. Osim njih dvojice, navijači Partizana imaće priliku i da pozdravejuniorsku ekipu kluba koja je u četvrtak postala šampion Srbije, ali i vaterpoliste Partizana koji su sredu osvojili 27. titulu državnog šampiona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari