Rasterećenost kao prednost 1Foto STARSPORT

Svi do jednog košarkaši Crvene zvezde davali su „politički korektne“ izjave pred polazak za Moskvu u ponedeljak ranom zorom: CSKA je okarakterisan kao apsolutni favorit u četvrtfinalnom serijalu sa garantovane tri epizode; ocenjen je kao glavni kandidat za osvajanje Evrolige, timski posebno snažan sa vrhunskim individualcima. Između ovih rečenica nije provejavala „bela zastava“, već je u pitanju bila realna opservacija odnosa kvaliteta pred večerašnji uvodni susret u Moskvi (19.00).

p { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; }p.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }p.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }p.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }

„Armejci“ sebe već vide na fajnal-foru u Berlinu, ne libe se da javno kažu da je razlika u klasi ubedljivo na njihovoj strani i da bi sve osim ekspresnog čišćenja u tri meča predstavljalo veliko iznenađenje. Bez bolesnog Marka Gudurića, ali sa oporavljenim kapitenom Lukom Mitrovićem crveno-beli u prestonici Rusije potajno razmišljaju o mogućem čudu; s obzirom da se drugi meč igra već u četvrtak košarkaši Zvezde bi možda na svežinu mogli da ispariraju CSKA u večerašnjem duelu i da pokušaju iz nesumnjive rasterećenosti da defanzivno rapidno smanje broj protivničkih poena iz kontre ili sekundarnog kontranapada.

– Još jedno u nizu 'paklenih' gostovanja. Ovo je prilika da pokažemo koliko možemo protiv možda i najbolje ekipe u Evropi. CSKA je popunjen na svakoj poziciji sa dva igrača svetske i evropske klase. Imaju najveću snagu kao tim, ali Miloš Teodosić i Nando De Kolo igraju stvarno fantastično ove sezone – ilustrativan je kapiten Mitrović, kome će večerašnji meč biti drugi nakon 18. oktobra kada je povredio čašicu levog kolena.

Četiri poraza CSKA na gostovanjima u Top 16 fazi dokaz su da Moskovljani nisu nepobedivi. Problemi na centru, kao i izvesna haotičnost kada im stane šut mane su lupom vidljive.

– Naša prednost može biti upravo ta rasterećenost i njihov imperativ da moraju na fajnal-for. Mi smo neki naš osnovni cilj ispunili odavno, ali daleko od toga da se odričemo borbe i šanse i plasmana na fajnal-for – zaključak je Mitrovića.

Rusi hvale Radonjića

Vodeći ljudi CSKA impresionirani su znanjem i načinom vođenja Crvene zvezde od strane Dejana Radonjića. Andrej Vatutin, predsednik Moskovljana, smatra da će crnogorski stručnjak na kraju sezone sigurno otići iz Zvezde jer će dobiti finansijski znatno bolje uslove koje neće moći da odbije: „Idemo u goste timu koji svake godine ima ambiciju da postane prvak Evrope. Naše je da odigramo na najboljem mogućem nivou, da damo svoj maksimum, da pružimo sve od sebe, i da vidimo šta će to da nam donese“, poručio je Radonjić.

Raspored četvrtfinala

prvi mečevi

utorak

CSKA – Crvena zvezda 19.00

Fenerbahče – Real Madrid 19.45

sreda

Laboral kuća – Panatinaikos 20.45

Lokomotiva – Barselona 19.00

* Serija se igra na tri dobijene utakmice po sistemu 2-2-1. Termini su 12-13. april, 14-15, 18-19, 20-21. i 26. april

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari