Savršeni Klivlend 1foto:wikipedia

Klivlend se poigrava sa rivalima na Istoku. Kavsi su drugim ubedljivim trijumfom nad Torontom postali tek četvrti tim sa perfektnim skorom 10-0 u plej-ofu (108:89). Lebron Džejs i saigrači su ukupnom razlikom od 50 poena poveli sa 2-0 u finalu Istoka, očekujući znatno jači otpor Reptorsa u Kanadi, gde su ove sezone već pretrpeli poraz u regularnom delu.

LA Lejkersi su davne 1989. predvođeni Medžikom Džonsonom, Majklom Kuperom, Bajronom Skotom, kao i 2001. u prvoj trećini ere Kobija Brajanta imali identičan skor, dok je San Antonio poslednja ekipa koja je imala isti učinak na početku plej-ofa 2012. Klivelnd je perfekcijom u vidu skora 10-0 pokazao da mu nema premca na Istoku i da je prošlosezonski hod po mukama oličen porazom u velikom finalu od Golden Stejta bio usko povezan sa povredama Kevina Lava, a zatim i Kajrija Irvinga tokom finalne serije sa Voriorsima.

Lebron Džejms ostvario je tripl-dabl u drugom meču (23p, 11sk, 11as), Kajri Irving ubacio je 26 poena, a Lav 19.

Ne mislim da smo u nekakvoj seriji. Mislim da smo dobili jednu utakmicu, a potom drugu. Idemo korak po korak. Samo se trudimo da odradimo naš posao – rekao je Džejms.

Iskustvo natopljeno sa 143 pobede u plej-ofu olakšava posao Džejmsu, koji je i te kako osetio strah i nemoć u timu koji je do finalne serije Istoka imao svega 22 trijumfa u eliminacionoj fazi. Kajl Lauri i Demar Derouzn delovali su pogubljeno i potpuno indisponirano u oba meča, naročito Lauri, koji ni u polufinalnoj seriji sa Majamijem nije bio impresivan.

Superiorno sam samouveren. Promašio sam nebrojeno trojki i mislio da smo gotovi, a dobili smo neke prethodne serije. Zato se neću opterećivati ni sada. Imamo utakmicu u subotu i znam da ću biti mnogo efikasniji. Prosto rečeno – pomalo drsko konstatovao je Lauri.

Toronto prvi put u istoriji igra finale Istoka, prethodno je samo jednom dogurao do polufinala konferencije. U noći između subote i nedelje pokušaće da u dva naredna meča dođe makar do jedne pobede i time izbegne „krompir“ varijantu prethodnika Detroita i Atlante.

Klivlendu je Toronto samo usputna stanica do konačnog cilja – prekida posta od 52 godine kada je poslednji put jedan klub iz srca Ohaja osvojio titulu u najpopularnijim ligama: NFL, NHL, MLB i NBA. Džejms je ujedno u drugom meču pretekao Šekila O Nila na četvrtom mestu liste strelaca u plej-ofu u kojem je ostvario 15. tripl-dabl.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari