Simeone servira hladnu osvetu 1Foto: FoNet - AP

Poznati su učesnici ovogodišnjeg finala Lige šampiona koje je na programu 28. maja u Milanu. Kao što je to bio slučaj pre dve godine i ovoga puta će se za titulu evropskog prvaka boriti dva kluba iz prestonice Španije. Real je maja 2014. godine posle produžetaka osvojio desetu evropsku titulu iako je Atletiko vodio veći deo utakmice, a tim sa Santijago Bernabeua izjednačio tek u nadoknadi vremena.

Nisu bili ubedljivi ni jedni ni drugi u borbi za finalni okršaj u Milanu. Zidanovom timu bio je dovoljan samo jedan pogodak u 180 minuta igre protiv anemičnih zvezda Mančester sitija da izbore reprizu finala pre dve godine. Zbunjenost odbrane „građana“ u kombinaciji sa odsutnošću De Brujnea bile su dovoljne da se Karvahal nesmetano prošeta i uposli Bejla, koji je rutinski pogodio desni gornji ugao Hartovog gola uz pomoć stative i nespretnog Fernanda. Imali su Zidanovi izabranici do kraja meča još nekoliko prilika da potvrde odlazak u finale, ali je zahvaljujući čuvaru mreže Engleske rezultat ostao minimalan.

Mnogo veće iznenađenje napravili su Simeoneovi fudbaleri. Posle eliminacije Barselone u četvrtfinalu, disciplina i čelična upornost ponovo su bili saveznici crveno-belih iz Madrida da prođu favorizovan Bajern. Majstorija Saula Nigueza iz prvog meča, uz Grizmanov trk u revanšu bili su više nego velika prepreka da Levandovskom, Mileru i Riberiju da izbore put u Milano krajem maja. Čak i u trenucima kada je nespretni štoper „jorgandžija“ Himenez nespretno reagovao i okrznuo loptu posle Alonsovog slobodnjaka, odnosno skrivio penal nekoliko minuta kasnije, što je bio jedini trenutak zbunjenosti ekipe sa Kalderona, Atletiko je ostao pribran i potvrdio vizu za meč protiv gradskog rivala.

Do finala je ostalo još nešto manje od dvadeset dana, do tada će se znati i pitanje šampiona Španije koji bi moglo da bude svojevrsna uvertira za borbu za evropskog prvaka. Oba tima imaju šansu da osvoje i Primeru i Ligu šampiona. Narednih mesec dana daće odgovor na pitanje koji od dva madridska klupa će biti sa štitom, a koji na njemu.

Hajneken finale LŠ na Ibici

Jedan od vodećih premium brendova piva Heineken, kao generalni sponzor UEFA Lige šampiona, pripremio je zanimljivo iznenađenje za fudbalske fanove u Srbiji, isključivo u Delhaize prodajnim objektima. Svi koji kupe šest limenki Heineken piva u objektima Maxi i Shop&Go ili 10 limenki u objektima Tempo i Tempo ekspres biće u prilici da učestvuju u nagradnom takmičenju i gledaju finale UEFA Lige šampiona na Ibici.

Prilikom kupovine možete preuzeti poklon, majicu ili čašu, na licu mesta ili iskoristiti kod sa fiskalnog računa kako biste se prijavili na nagradni konkurs, na internet stranici www.heineken.rs. Nakon registracije i prijave, potrebno je da odgovorite na postavljeno pitanje, a potrošača koji ponudi najkreativnije odgovore, Heineken će nagraditi putovanjem na Ibicu za dvoje i nezaboravnim provodom uz finale UEFA Lige šampiona. Nagradna igra traje do 15. maja ove godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari