Tadić kreator trijumfa 1Foto: Starsport

Reprezentacija Srbije slavila je i u drugoj kontolnoj utakmici od dolaska novog selektora Slavoljuba Muslina. Posle trijumfa u Užicu protiv Kipra, sinoć je pred blizu 10.000 gledalaca na novosadskom „Karađorđu“ savladan Izrael 3:1 pogocima Ivanovića, Milunovića i Tadića, a upravo je fudbaler Sautemptona bio najzaslužniji za slavlje.

Fudbaleri Srbije polako počinju da se navikavaju na način rada novog selektora, a sinoćnja utakmica protiv Izraela pokazala je da pred našom reprezentacijom slede bolji dani. Ispred sebe su, za razliku od prošle srede, imali mnogo ambiciozniju, kvalitetniju i bržu ekipu, što se i odrazilo na povremene greške, ali je kada se sve sabere kvalitetniji tim slavio.

Posle odlične šanse Izraelaca preko Dabura na početku susreta, usledio je odgovor domaćina. Malo je falilo da Srbija povede u 15. minutu, ali je golman gostiju sprečio vođstvo nakon Tošićevog udarca. Kapiten Ivanović, kome je ovo bio 86. nastup u nacionalnom timu čime je prestigao legendarnog Dragana Džajića, hiruški precizno je uposlio krilnog igrača moskovksog CSKA, ovaj fintirao čuvara, gađao iz poluvoleja, ali je čuvar mreže Izraela odbio loptu u polje. Desetak minuta kasnije odličnu šansu imao je i napadač Brage Nikola Stojiljković. Bivši igrač Čukaričkog je iskoristio odličan centaršut debitanta Aleksandra Sedlara, šutirao glavom, ali je golman Goleš krajnjim naporom izbacio loptu u korner.

Srbija je do vođstva stigla u 33. minutu. Vezista Olimpijakosa Saša Zdjelar je glavom vratio loptu u kazneni prostor gostiju nakon odbitka posle kornera, kapiten Ivanović je stigao pre do nje od golmana Izraela i polumakazicama doneo vođstvo našoj reprezentaciji. Činilo se u jednom momentu da je defanzivac Čelsija napravio faul u napadu, ali je rumunski arbitar pokazao na centar.

Nije se dugo čekalo u nastavku da gosti stignu do izjednačenja. Samo dva minuta pošto je ušao u igru, Marko Grujić je nepropisno zaustavio protivničkog igrača na rubu kaznenog prostora i sudija je pokazao na „belu tačku“. Precizan je bio vezista Makabija Eran Zahavi savladavši saigrača Rajkovića.

Iako je mladi napadač Čukaričkog Andrija Pavlović pokazao da ima potencijal u nacionalnom timu, pravo lice „orlovi“ su demonstrirali poslednjih dvadesetak minuta susreta kada je umesto njega ušao krilni igrač Sautemtona Dušan Tadić. Brzonogi dribler je pravio velike probleme izrelskoj odbrani kombinujući sa Antoniom Rukavionom po desnoj strani, koji je na početku drugog poluvremena ušao umesto Sedlara. Upravo je nakon akcije dvojice internacionalaca iznuđen je korner u 74. minutu posle koga se najbolje snašao štoper BATE Borisova Nemanja Milunović i drop-kik udarcem vratio vođstvo Srbiji. Na ovacije novosadske publike bivši igrač Vojvodine odgovorio je efektnim golom dva minuta pre kraja regularnog dela igre udarcem pod prečku.

Srbija naredni meč igra sa Rusijom u Monte Karlu petog juna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari