Jelena Janković igraće u osmini finala Sinsinatija nakon što je dobrom partijom savladala domaću teniserku Medisom Kiz sa 2:0 (7:6, 6:4). NJena naredna rivalka biće Karolina Pliskova iz Češke koja je skoro identičnim rezultatom izbacila Timeu Bartoš iz Mađarske.

P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }

Naša predstavnica je u duelu sa Amerikankom bila u podređenom položaju na papiru, zbog pozicija na WTA listi i forme, što se i videlo u prvom delu prvog seta kada je šest mesta bolje rangirana Kiz povela sa 4:1 uz brejk viška. Ipak, Jelena je uspela da se skoncentriše, oduzme servis rivalki, a onda i da izbori tajbrejk i povede sa 1:0 posle više od sat vremena na terenu. Jankovićeva je prva pretrpela brejk i u drugoj deonici, ali ga je brže vratila. Imala je Amerikanka priliku da još jednom osvoji gem na početni udarac naše teniserke, ali kada u tome nije uspela Jelena je bila ta koja je napravila brejk i onda odservirala za prolaz u treću rundu.

Svoj prvi meč u Sinsinatiju, jedinom turniru iz Masters serije koji nije osvajao u karijeri, sinoć je igrao i prvi reket sveta Novak Đoković, ali je njegov duel kasnio zbog kiše i nije završen do zaključenja ovog broja. NJegov rival bio je Francuz Benua Per, trenutno 42. na ATP listi, koji je poražen u 2. kolu kvalifikacija ali je u glavni žreb turnira ipak ušao kao „srećni gubitnik“.

Ana čekala protivnicu

Ana Ivanović stigla je do 3. kola Sinsinatija bez borbe. Na startu je bila slobodna, dok joj je drugi meč bez odigranog poena predala Venus Vilijams koju je savladao virus. Tako će prva teniserka Srbije put do četvrtfinala tražiti odmorna protiv bolje iz noćas odigranog duela između domaće Sloan Stivens i Nemice Mone Bartel.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari