Sreća je konačno pogledala Novaka Đokovića na žrebu nekog velikog turnira i to u trenutku kada je Španac Rafael Nadal peti nosilac, pa je bilo izvesno da će neko od četvorice najboljih morati na njega u četvrtfinalu Vimbldona. Ta „čast“ pripala je Švajcarcu Rodžeru Federeru, a u istoj polovini žreba je i Britanac Endi Marej, što znači da se Đoković sa njima može sresti tek u finalu.


Voljom žreba Đokovićev prvi rival biće Nemac Florijan Majer, kojeg je savladao u prošlogodišnjem četvrtfinalu na londonskoj travi. Ukoliko favoriti opravdaju svoje uloge, mogao bi se još sresti sa Žeremijem Šardijem, Tomijem Hasom, Tomašem Berdihom u četvrtfinalu, dok mu je potencijalni rival u polufinalu pobednik duela između Davida Ferera i Huana Martina del Potra. S druge strane, Janko Tipsarević i Viktor Troicki sastaće se međusobno već u prvom kolu, dok bi pobednik tog duela najverovatnije išao na Mihaila Južnog.

Kada su u pitanju dame, sve četiri naše teniserke su u istoj četvrtini žreba. Ana Ivanović igraće u prvom kolu protiv Viržini Razano iz Francuske, dok će se Jelena Janković sastati sa domaćom igračicom Johanom Kontom. Vesna Dolonc ima najteži posao, jer joj je rivalka u prvom kolu Belgijanka Janina Vikmajer, dok bi u slučaju pobede mogla da se sastane sa Jankovićevom. Bojana Jovanovski nadmetanje na Vimbldonu počinje protiv Ajle Tomljanović iz Hrvatske, dok bi sa Jankovićevom ili Dolonc mogla da se sastane u trećem kolu.

U muškom dublu jedanaesti nosioci Nenad Zimonjić i Francuz Žilijen Beneto na startu će igrati protiv Slovaka Lukaša Lacka i Filipa Polašeka, a ukoliko zabeleže pobedu, mogli bi u drugom kolu da se sastanu sa Viktorom Troickim i Bernardom Tomićem iz Australije, koji moraju najpre eliminisati Bugarina Grigora Dimitrova i Frederika Nilsena iz Danske. Kod dama Jelena Janković će u paru sa Mirjanom Lučić Baroni iz Hrvatske igrati protiv Hao-Čing Čan iz Kineskog Tajpeha i Španjolke Anabele Medine Gariges, dok će u drugoj polovini žreba Bojana Jovanovski i Vesna Dolonc odmeriti snage sa američko-kineskom kombinacijom koju čine Vanja King i Ži Ženg.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari