Troicki i Lajović za treće kolo 1Foto: Starsport

Posle maratonske borbe u pet setova, koja je trajala skoro četiri sata, Viktor Troicki uspeo je da pobedi Grigora Dimitrova (6:2, 3:6, 7:5, 5:7, 3:6) u meču u kome je viđen neverovatan broj grešaka obojice igrača. Drugi najbolji srpski teniser u narednom kolu sastaće se sa Dušanom Lajovićem, koji je bio bolji od Amerikanca Denisa Kudla (6:4, 6:3, 6:3), dok je tek oporavljeni Janko Tipsarević izgubio od Miloša Raonića (6:3, 6:2, 7:6 (7:5)).

Troicki je loše počeo protiv Grigora Dimitrova izgubivši prvi set sa 6:2 pre svega zbog velikog broja grešaka. U nastavku, srpski tenser je rano ostvario brejk i uspeo da izjednači, ali je potom Bugarin napravio reprizu iz prethodnog dela, napravivši brejk odmah na početku trećeg seta. Obojica tenisera su imala dosta grešaka, a presudio je manjak koncentracije Troickog koji je izgubio treći set, iako je sa brejkom uspeo da preokrene vođstvo rivala od dva gema. U nastavku duela, ponovo je Dimitrov rano napravio brejk, ali je Viktor uspeo da zadrži neizvesnost do kraja vraćajući brejk za 4:4, posle čega je došlo do izjednačenje u setovima. Priliv samopouzdanja za Troickog i nervoza kod Dimitrova odlučili su poslednji deo susreta u kome srpski teniser nije dozvolio protivniku brejk priliku i odigrao najbolje u meču.

U narednom kolu Viktora Troickog očekuje treći srpski teniser na Roland Garosu – Dušan Lajović koji je bez mnogo muke pobedio Amerikanca Denisa Kudla. za sat i 43 minuta. Najzanimljivije je bilo u poslednjem setu, kada je uspeo da vrati rani brejk protivniku i ne dozvoli da meč uđe u četvrti set. Do ove sezone, najveći Lajovićev uspeh u Parizu bio je plasman u četvrtu rundu, u kojoj je igrao 2014, a jučerašnja pobeda mu ostavlja otvorenu mogućnost da se kvalifikuje na Olimpijske igre.

Nastup na Roland Garosu završio je Janko Tipsarević porazom od Miloša Raonića. Tipsarević, koji je nije igrao više meseci zbog povrede, nije mogao da pruži veći otpor trenutno devetom igraču sveta. Raonić je ubedljivo dobio prva dva seta, a onda je srpski igrač uveo treći set u taj brejk, ali to je bilo sve. I mladi Laslo Đere koji je debitovao na Gren-slemu nije mogao ništa protiv Tompsona (0:3), kao ni Jovanovska koja je protiv drugog nosioca Radvanske osvojila samo dva gema.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari