Za rejting i raspoloženje 1Foto: FoNet/FSS

Fudbalska reprezentacija Srbije dočekaće večeras selekciju Izraela na stadionu „Karađorđe“ u Novom Sadu (20.15) u drugom kontrolnom meču od dolaska novog selektora Slavoljuba Muslina. Biće to prilika da naš nacionalni tim posle uspešnog predstavljanja užičkoj publici prošle srede to isto učini i na stadionu Vojvodine.

P { margin-bottom: 0.21cm; }Vatreno krštenje na mestu selektora reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin je uspešno prebrodio pobedom protiv Kipra. Daleko od toga da su Ivanović i saigrači izgledali ubedljivo protiv više nego osrednje evropske reprezentacije, ali kakva takva pobeda bila je dovoljna da se ispiše prva stranica novog poglavlja u srpskom fudbalu. U novoj formaciji sa tri štopera ispred Kahrimanovog gola, jednim najisturenijim napadačem i dosta oslonca na bočne igrače, Muslin je protiv Kiprana izneo svoju zamisao kako bi Srbija trebalo da izgleda u budućem periodu. Večerašnji meč protiv Izraela trebalo bi bar za nijansu više da pokaže koliko je najnoviji taktički eksperiment zaživeo među „orlovima“.


Selektor Muslin istakao je u najavi meča da nije dovoljno upoznat sa večerašnjim rivalom, ali da kao i pred svaku utakmicu pobedu stavlja kao prioritet. Trijumf protiv gostiju koristio bi Srbiji iz više razloga.

– Pobeda protiv Izraela je veoma bitna sa psihološkog aspekta. Izraelsku reprezentaciju ne poznajem kao što je to bio slučaj i protiv Kipra pre nekoliko dana, ali možda je to i bolje, jer hoću da vidim kako će fudbaleri na terenu da se prilagode – rekao je Muslin ističući da je kroz razgovor sa golmanima Stojkovićem i Rajkovićem zaključio da su izraelski igrači dosta brzi, ali taktički na niskom nivou i sa mnogo problema u napadu.

Iskusni stručnjak je naglasio da je svestan da 56. mesto na FIFA rang-listi nije pravo merilo kvaliteta naših reprezentativaca i da će u predstojećem periodu učiniti sve da se to promeni. Ipak, Muslin je podsetio šta je glavni cilj.

– Po rezultatima i kvalitetu mesto na kome se nalazimo nije realno, ali ne verujem da to opterećuje igrače. Vrlo je važno da pobeđujemo u nizu i popravljamo rezultate, ali nastup u predstojećim kvalifikacijama i plasman u Rusiju su najvažniji – podsetio je selektor Srbije.

Reprezentacija Izraela poput našeg nacionalnog tima ostala je bez plasmana u Francusku. Večerašnji protivnik Srbije je završio četvrti u grupi iza Belgije, Velsa i Bosne i Hercegovine. Prethodni susret Srbija i Izrael su odigrali u februaru 2011. godine. Naš tim je slavio 2:0 pogocima Zorana Tošića i Veseljka Trivunovića. Gol bivšeg igrača Vojvodine i OFK Beograda jedan je od efektnijih poslednjih godina u reprezentaciji Srbije.

Male promene u sastavu

Večerašnji meč u Novom Sadu protiv Izraela biće prilika za promene u sastavu u odnosu na premijeru u Užicu. Nakon priključenja golmana Vladimira Stojkovića očekuje se da iskusni čuvar mreže dobije priliku pre Kahrimana. Do rotacije će doći i na poziciji zadnjih veznih. Nemanja Matić i njegov imenjak Maksimović otišli su u svoje klubove, na njihova mesta mogli bi da dođu Luka Milivojević i Marko Grujić, dok bi u nastavku šansu mogli da dobiju „zlatni orlići“ Saša Zdjelar i Sergej Milinković-Savić.

Bez fudbala dva meseca

Za razliku od reprezentacije Srbije koja je pre pet dana igrala protiv Kipra, Izraelcima je ovo prvo okupljanje posle dva meseca. Krajem marta gostovali su Hrvatskoj u prijateljskom susretu gde su poraženi 2:0. Strelci za „vatrene“ tada su bili fudbaleri Intera Ivan Perišić i Marselo Brozović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari