Site name

Regionalno takmičenje učeničkih kompanija danas u Mercatoru

Preduzetništvo među srednjoškolcima

U Mercator centru danas će biti održano Regionalno takmičenje učeničkih kompanija na kome će srednjoškolski timovi iz beogradskih opština ponuditi svoje proizvode i usluge široj javnosti, dok će članovi žirija ocenjivati njihove poslovne veštine i kompanijske izveštaje.

Piše: G. R.

18. mart 2016. 12:11

Učenička kompanija je jedan od najpoznatijih programa koji obezbeđuje osnovno ekonomsko obrazovanje za učenike srednjih škola i sprovodi se širom sveta. Program traje tokom cele školske godine a Evropska komisija ga je označila kao najbolji primer preduzetničkog obrazovanja. Učenici koji su "zaposleni" u ovim kompanijama tokom školske godine stiču znanja o tržišnoj ekonomiji i preduzetništvu kroz programe "Dostignuća mladih" i svoju kompaniju vode od osnivanja do izrade kompanijskog izveštaja i zatvaranja kompanije.

U ovoj godini, program Učenička kompanija deo je projekta "Godina preduzetništva" koji sprovodi Vlada Srbije.

Na takmičenju će učenici imati priliku da "odmere snage" sa svojim vršnjacima, a najboljih pet kompanija učestvovaće na nacionalnom finalu u Beogradu, zajedno sa pobednicima ostala tri regionalna sajma (jugozapadna i centralna Srbija, Vojvodina i jugoistočna Srbija). Najbolja učenička kompanija na nacionalnom nivou predstavljaće Srbiju na evropskom takmičenju koje će biti održano u julu ove godine u Švajcarskoj.

Takmičenje realizuje organizacija Dostignuća mladih u Srbiji, uz saradnju i finansijsku podršku Ministarstva privrede, Societe Generale banke, kompanije TeleGroup i Mercator centra.

komentari (0)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.