U Vrbasu je uz veliki broj značajnih zvanica održano svečano otvaranje prostorija „Nacionalnog saveta crnogorske nacionalne manjine“. Reč je o objektu površine 400 kvadratnih metara koji se nalazi u centru grada u ulici Maršala Tita 47.

P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }

 Novi „Crnogorski dom“ svečano su otvorili ambasador Republike Crne Gore u Srbiji Branislav Mićunović i predsednik „Nacionalnog saveta crnogorske nacionalne manjine“ Ratko Šoć, koji je rekao da će osim kancelarija „Saveta“ ovo biti mesto gdje će se održavati izložbe, predstave, književne večeri, radionice i drugi kulturni događaji. Na otvaranju je predstavljena izložba „Oktoih“ autora Dimitrija Popovića, eminentnog crnogorskog slikara, grafičara i književnika koji živi i radi u Zagrebu.

Ovaj prostor je „Savet“ dobio na korišćenje od „Razvojnog fonda“ AP Vojvodine uz podršku Vlade Vojvodine. Prisutnima se na otvaranju obratio potpredsednik Skupštine APV Milivoj Vrebalov, koji je rekao da su Crnogorci važan deo Vojvodine i da bi trebalo da čuvaju svoju tradiciju i slavnu istoriju. Uprava za dijasporu Crne Gore takođe je učestvovala u ovom važnom projektu i direktor Uprave, Predrag Mitrović najavio je dalju pomoć „Nacionalnom savetu“. Događaju su prisustvovali i generalni konzul Crne Gore u Srbiji Miodrag Kankaraš, predsednik opštine Vrbas, Bratislav Kažić, Mihailo Brkić zamenik direktora Razvojnog fonda APV i predstavnici brojnih udruženja Crnogoraca u Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari