Uhapšen napadač na aktivistkinju Vuka Jeremića u Nišu 1

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su S.C. (1983), osumnjičenog da je u Nišu udario aktivistkinju predsedničkog kandidata Vuka Jeremića, nanevši joj lakše povrede u predelu lica, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

Zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo nasilničko ponašanje, osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu, dodaje se u saopštenju MUP-a.

Ranije danas Nišu je napadnuta aktivistkinja tima Vuka Jeremića dok je delila promotivni materijal građanima kojim se najavljuje izborna konvencija Vuka Jeremića u Nišu.

Prema informacijama izbornog štaba Jeremića, devojka je bila u policiji gde dala izjavu. Povređena je u predelu oka i pretpostavlja da joj je pukla arkada.

Tim Vuka Jeremića najoštrije osuđuje svaki vid fizičkog obračuna, posebno u političke svrhe, a naročito nasilje prema ženama i mladima. 

„Napad u Nišu dogodio se samo dan nakon što smo ministra policije pismom obavestili o svim napadima na aktiviste tima Vuka Jeremića od početka kampanje. Poručujemo banditima iz SNS-a da ih se ne plašimo i da će uskoro profunkcionisati pravna država, kada će će snositi pune zakonske posledice svojih dela“, navodi se u saopštenju.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova identifikovali su S.C. (1983), koji je danas oko 13 časova u Nišu udario aktivistkinju predsedničkog kandidata Vuka Jeremića i za njim se intenzivno traga. Aktivistkinja je tom prilkom zadobila lakše povrede u predelu lica, navodi se u saopštenju MUP.

O događaju je obavešteno Osnovno javno tužilaštvo u Nišu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari