Ko je sekretarka koju je izbacila Gojkovićeva? 1Foto: FoNet/ Zoran Mrdja

Sekretarka Skupštine Svetislava Bulajić, protiv koje je pre par dana podnesena anonimna prijava za mobing, i sama je doživela mobing od predsednice parlamenta Maje Gojković i to naočigled poslanika i auditorijuma koji je u tom trenutku pratio skupštinski prenos na RTS.

Ista predsednica parlamenta, koja od prvih minuta zasedanja jadikuje i zapomaže jer je zli DJB-ovci i još gori „žuti“ „maltretiraju i sprečavaju da radi“, obratila se sekretarki Skupštine sa „izlazi napolje, još jednom li me dovedeš u zabludu“, valjda u duhu nenasilne komunikacije koju propagira. Ovaj događaj, u kome je Bulajićeva žrtva, nije njen medijski zenit.

Nedavno, nakon što ju je načelnik Odeljenja za poslove poslaničkih grupa upozorio da su dosijei zaposlenih u Skupštini nezakonito kopirani i izneti iz parlamenta, magistarka pravnih nauka Svetislava Bulajić odlučila je da pokrene postupak za njegovu smenu. Povodom tog slučaja, poverenik Rodoljub Šabić pokrenuo je postupak nadzora čiji se epilog očekuje, a prijava protiv generalne sekretarke zbog protivzakonitog postupanja prosleđena je inspekciji rada i Agenciji za borbu protiv korupcije. Da je radna atmosfera u sekretarijatu na čijem je čelu Bulajić daleko od optimalnog nivoa, potvrđuju i svedočenja dvojice njenih zamenika, koji su se predsednici skupštine požalili da je Bulajićeva pokušala da ih iseli iz kancelarije dok nisu bili u parlamentu.

Kupovina skupocenog nameštaja za kabinet bez javne nabavke, upisivanje prekovremenih radnih sati bez osnova te slanje same sebe na službena putovanja uz „masne“ dnevnice, samo su neki od navoda iz medija vezanih za sekretarku Bulajić, koji još nemaju pravni epilog. Za sada, sve ostaje na njenom kratkom komentaru da „ima previše posla i premalo vremena da bi komentarisala lažne, anonimne i maliciozne prijave“.

Svetislava Bulajić, nekadašnji kadar Liberalno-demokratske partije, diplomirala je na Pravnom fakultetu u Beogradu 1987. godine, da bi tri godine kasnije pohađala slobodne magistarske studije na Sorboni. Zvanje magistra pravnih nauka stekla je 1998. godine na matičnom fakultetu, a 2013. godine odobrena joj je doktorska teza na temu „Originalizam, američki prilog teoriji tumačenja ustava“. Pre nego što je postala generalna sekretarka Skupštine, radila je kao asistentkinja na pravnom fakultetu na više predmeta, te pri misiji OEBS u Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari