Politika

Poziv da žene budu u izvršnoj vlasti

Akademija ženskog liderstva (AŽL) pozdravlja kandidovanje većeg broja žena, od zakonskog minimuma, na listama za izbore za Skupštinu grada Beograda.

CIRSD:  Kina pruža šansu Balkanu

Ako Kina kroz svoj program „Pojas i put“ želi da investira kapital treba videti koji je vaš lični interes i uključiti se, izjavio je u ponedeljak u Beogradu bivši premijer Australije Kevin Rad na panel diskusiji „Pojas i put: Zmajev zavet“.

DJB podneo krivičnu prijavu protiv Šapića

Predsednik odborničke grupe DJB u skupštini opštine Novi Beograd, Dimitrije Majkić, podneo je Trećem osnovnom javnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv Aleksandra Šapića zbog zloupotrebe službenog položaja, saopštio je pokret Dosta je bilo.

GIK: Odbijeno osam prigovora

Gradska izborna komisija je danas usvojila rešenja o imenovanju lica u prošireni sastav organa za sprovođenje izbora još tri proglašene izborne liste i odbila osam prigovora na rešenja o proglašenju tih izbornih lista.

Aleksić: Zaustaviti pljačku RTB Bor

Prvi potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić pozvao je danas građane Bora da na lokalnim izborima u tom gradu glasaju za listu ujedinjene opozicije, čiji je nosilac funkcioner Narodne stranke Dragan Marković, kako bi sprečili pljačku RTB Bora i da Bor postane još jedna mesna zajednica Zaječara.

SNS: Janković obmanuo građane Srbije

Srpska napredna stranka (SNS) saopštila je da je Saša Janković danas još jednom obmanuo građane Srbije i izmislio gnusnu laž da je neko proterao belgijskog novinara iz naše zemlje.

PSG: Sve dublje u diktaturi

Pokret slobodnih građana (PSG) upozorio je , povodom najave proterivanja iz Srbije novinara Filipa Bertinšana, da vlast Aleksandra Vučića svakog dana tone u sve dublju diktaturu.

EU: Ramine izjave ne doprinose pomirenju

Evropska unija smatra da su izjave albanskog premijera Edija Rame o “zajedničkom predsedniku Albanije i Kosova” kontraproduktivne u izgradnji dobrosusedskih odnosa i napretku na putu evropskih integracija i mogu se tumačiti kao političko mešanje u susedne zemlje, prenosi agencija Srna

Arifi: Kosovo da prihvati izvinjenje Srbije

Kosovo je u odnosu sa Srbijom pokazalo veliku fleksibilnost do sada i potrebno je da se sagledaju brojni kompromisi Kosova učinjenih u poslednjih 20 godina, izjavio je za Radio slobodna Evropa Avni Arifi, šef kabineta kosovskog premijera i glavni pregovarač za Kosovo u tehničkom dijalogu sa Srbijom.