Politika

Obradović: Priznanje Kosova u narednih nekoliko meseci

Šef poslanika Dveri u Skupštini Srbije Boško Obradović ocenio je danas da se proces rešavanja pitanja Kosova završava u narednih nekoliko meseci potpisivanjem pravno obavezujućeg sporazuma i priznanjem Kosova.

Mihajlović: Srbija i Austrija dobri partneri

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas s ambasadorom Austrije u Srbiji Nikolausom Luterotijem o unapređenju saradnje dve zemlje u oblasti saobraćaja i infrastrukture.

Vlada Kosova: Formirati ZSO u skladu sa Ustavom Kosova

Evropska unija je jasno dala do znanja da Zajednica srpskih opština treba da bude formirana u skladu sa kosovskim zakonima i Briselskim sporazumom o normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine iz 2015. godine, piše danas Zeri.

Meho Omerović podneo ostavku

Predsednik skupštinskog Odbora za ljudska i manjinska prava Meho Omerović, nakon afere s krađom na aerodromu, podneo ostavku, potvrđeno za B92.net iz Skupštine.

U sredu novi sastanak budućih članica Saveza za Srbiju

Predstavnici budućeg opozicionog Saveza za Srbiju sastaće se u sredu kako bi ponovo razgovarali o raspodeli mandata u Skupštini Srbije nakon budućih parlamentarnih izbora, reklo je Danasu više izvora bliskih SZS.

Naprednjaci u Čačku prave novi pokret

Osim jednog odbornika iz SNS u Čačku se iščlanio i veoma ugledan advokat Ivan Ćalović. Kriza u skupštinskoj većini je na pomolu, s obzirom da se još dva odbornika dvoume da napuste naprednjake, piše portal Komentarpres.