Društvo

1 od 5 miliona: Nema pregovora sa rektorkom dok se ne ispuni njihov zahtev

Studentkinja iz udruženja „1 od 5 miliona“ Mila Jovanović izjavila je danas za FoNet da apsolutno neće biti nikakvih pregovora sa rektorkom Ivankom Popović pre nego ona ispuni njihov zahtev i na Radio-televiziji Srbije osudi incident koji su izazavali aktivisti Srpske napredne stranke.

Tribina protiv inicijative za prommenu naziva grada

Zrenjaninski socijalni forum održaće tribinu protiv inicijative za promenu naziva grada, 23- septembra u 19 časova u bioskopskoj sali Mesnih zajednica Veljko Vlahović i Sonja Marinković na Bagljašu

Radojičić: Poziv za četvrti pokušaj VTO

Javni poziv za četvrti pokušaj vantelesne oplodnje o trošku grada Beograda raspisan je danas, a gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić pozvao je sve parove koji ispunjavaju uslove da se prijave, preneo je Beoinfo.

Grupa finskih novinara posetila redakciju Danasa

Grupa od 28 novinara iz Finske iz različitih medija posetila je danas redakciju lista Danas. Kako kažu, u posetu Beogradu došli su samoorganizovano i dobili su preporuku da obiđu upravo naš list.

Za manje đaka kriva država

U novopazarskim školama ove školske godine ima manje đaka u nastavi na bosanskom jeziku. Bošnjačko nacionalno veće (BNV), grad Novi Pazar i SDA Sandžaka ocenjuju da je u pitanju „agresivna diskriminacija nad Bošnjacima prilikom upisa dece u škole“.