Društvo

U duhu Novog Optimizma tinja plamen starog Zelenog Zvona

Deo smo Kontakt festivala zato što je on bio deo našeg života. Većina ljudi koji nastupaju na ovoj manifestaciji, bili su i deo zrenjaninske scene kroz nastupe u Zelenom zvonu – istakao je Branislav Grubački, osnivač Pozorišnog kluba „Zeleno zvono i  Pokreta „Novi optimizam“, danas, na panel diskusiji „Zona Novog optimizma“.

U Lipovici održana akcija Šuma za stradale u NATO agresiji

Akcija „Šuma za stradale u NATO agresiji 1999“ u okviru koje je organizovano sađenje 2.500 sadnica organizovana je danas u šumskom gazdinstvu „Beograd“, na lokalitetu Lipovica, u znak sećanja na sve koji su stradali tokom 78 dana NATO bombardovanja.

Fondacija Divac pomaže osnaživanje mladih poljoprivrednika u Prokuplju

Predstavnik Fondacije „Ana i Vlade Divac“ Uroš Delić, zamenik gradonačelnika Prokuplja Miroljub Paunović i direktor Poljoprivredne škole „Radoš Jovanović Selja“ Nebojša Bjelić danas su potpisali memorandum o realizaciji projekta „Osnaživanje mladih poljoprivrednika u oblasti poljoprivrede“ vredan 1.210.000 dinara.

Akcija „Šuma za stradale u NATO agresiji 1999“

Akcija „Šuma za stradale u NATO agresiji 1999“ – podizanje šume sađenjem 2.500 sadnica, organiyovana je danas u šumskom gazdinstvu „Beograd“, na lokalitetu Lipovica, u znak sećanja na sve koji su izgubili živote tokom 78 dana NATO agresije.

MNH: Minihidroelektrane čiste reke

Nacionalno udruženje malih hidroelektrana (NUMH) saopštilo je danas, povodom Svetskog dana voda, da minihidroelektrane pozitivno utiču na kvalitet vode jer na svojim vodozahvatnim građevinama i taložnicama čiste reke od raznoraznog komunalnog otpada.