Site name

UEFA objavila najbolji tim 21. veka

Po izboru Evropske fudbalske federacije u timu 21. veka našla su se petorica igrača Barselone, dvojica fudbalera Real Madrida dok su ostala mesta podelili između sebe prvotimci engleskih i nemačkih klubova.

1

Piše: S. D.

21. novembar 2017. 22:09

UEFA objavila najbolji tim 21. veka

Foto: UEFA

U najbolji sastavu, koji je formiran na osnovu broja pojavljivanja u timu godine koji UEFA objavljuje na kraju svake godine od 2001, na golu je Iker Kasiljas, osvajač dva Evropska i jednog Svetskog prvenstva sa Španijom, dok su u odbrani Karlos Pujol, sa tri titule Lige šampiona u Barseloni, i dva trofeja sa prvenstava Evrope i sveta, zatim Filip Lam, predstavljen kao jedan od najkonstantnijih igrača prošle decenije, Serhio Ramos, koji je kao i Pujol sa Španijom stigao na vrh Starog kontinenta, i na kraju Žerar Pike. U sredini terena našli su se Ćavi Hernandez, Andrea Injesta, i Stiven Džerard, jedini Englez koji je dospeo u društvo najboljih po UEFA izboru.

Zlatni napadači 21. veka su očekivano Kristijano Ronaldo, koji je rekordnih 11 puta bio u idealnom timu godine u UEFA izboru, Lionel Mesi, koji od kada je debitovao 2008. samo jednom nije bio u društvu najboljih na kraju godine, i na kraju Teri Anri.

Lista najboljih igrača 21. veke sastavljena je kao najava pre proglašenja najboljeg tima 2017. godine zakazanog za sledeću nedelju.

 

povezane vesti

komentari (1)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

gičin ja

22. novembar 2017.

NI JEDAN IZ ZVEZDE - NEMOGUĆE