FBI: Neće biti istrage protiv Klinton 1Foto: Fonet/AP

Direktor Federalnog istražnog biroa Džejms Komej obavestio je danas članove Kongresa da novo razmatranje službenih mejlova koje je Hilari Klinton slala sa privatnog kompjutera nije promenilo prethodni zaključak da protiv nje ne treba da bude otvorena istraja, niti podneta krivična prijava.

On je to saopštio u pismu koje je američkim zakonodavcima uputio dva dana uoči predsedničkih izbora, preneo je AP.

Prema njegovim rečima, analitičari FBI danonoćno proučavaju veliki broj mejlova koji su uzeti iz kompjutera Entonija Vajnera, bivšeg kongresmena i supruga Hume Abedin, bliske saradnice Hilari Klinton.

Na osnovu onoga što znamo, nismo promenili zaključak koji smo u vezi sa eventualnom istragom i krivičnom prijavom protiv Hilari Klinton saopštili u julu, napisao je Komej.

Direktor FBI je 28. oktobra uzburkao javnost kada je saopštio da se ponovo razmatra mogućnost otvaranje istrage protiv Hilari Klinton, jer su pronađeni njeni novi službeni mejlovi koje je slala sa privatnog kompjutera.

Protivkandidat Hilari Klinton na predsedničkim izborima Donald Tramp danas je na jednom mitingu rekao da bi ona kao predsednik bila pod istragom FBI, što bi dovelo „do ustavne krize bez presedana“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari