Putin: Odgovorićemo na sankcije 1Foto: wikipedia

Ukoliko Sjedinjene Američke Države usvoje zakona o novim antiruskim sankcijama, to će izazvati posebno žaljenje, izjavio je danas predsednik Rusije Vladimir Putin posle sastanka sa predsednikom Finske Saulijem Ninisteom.

Putin je nove ekonomske sankcije Vašingtona nazvao „posebno ciničnim potezima“ i istakao da će odgovor Rusije zavisiti od konačne verzije zakona.

Kao što znate, mi smo veoma oprezni strpljivi, ali u nekom trenutku ćemo morati da odgovorimo. Nemoguće je beskrajno tolerisati drskost prema našoj zemlji, rekao je Putin, prenosi Sputnjik.

Situaciju sa novim sankcijama protiv Rusije komentarisao je i predsednik Finske, koji je ocenio da je to pitanje teško i neće biti bezbolno za Evropsku uniju, koja bi o tome morala
da počne pregovore sa SAD.

Razgovor je neophodan zato što bi predložene sankcije imale neposredne posledice i za druge zemlje, a ne samo za Rusiju, rekao je Niniste. Prema njegovim rečima, Evropska unija aktivno radi u tom pravcu.

Pridružujem se zahtevu poštovanog predsednika Putina, da bismo bolje razumeli jedni druge u svetu. To bi verovatno bilo u interesu svih, zaključio je predsednik Finske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari