I Lupita Njongo žrtva Vajnštajna 1Foto:JUSTIN LANE/EPA

Još jedna oskarovka, Lupita Njongo pisala je tome da ju je u nekoliko navrata
seksualno uznemiravao filmski mogul Harvi Vajštajn, koga 40 žena iz sveta filma opružuje za ista nedela pa čak i za silovanja.

Njongo je u tekstu koji je objavio NJujork tajms pisala o svom iskustvu sa Vajnštajnom, o tom delu, u toj „zaveri ćutanja“, prenosi CNN. Ona je opisala nekoliko situacija i susreta sa Vajnaštajnom i njegove „nepristojne ponude“ u vreme dok je bila student drame na Jelu.

Među njima je pisala i tome kako je dobila poziv od Vajnšatajna da dođe na projekciju filma u njegovu kuću, gde će biti njegova porodica.

Nije bilo porodice, piše glumica.

„Vajnštajn me pozvao u spavaću sobu na masažu. U prva mah sam mislila da se šali, ali nije. Osećala sam se nesigurno. i kao izlaz iz te neprijatne situacije, ponudila sam da ga ja masiram. To bi mi omogućilo da kontrolišem situaciju i da u svakom trenutku znam gde su mu ruke“, kaže NJongo.

Kada mi je zatražio da mu svučem pantalone, izletela sam kroz vrata i otišla, istakla je ona.

Pred diplomom, na pragu filmske karijere, nisam znala kako da se nosim sa seksualanim incidentom, a da ne ugrozim budućnost, Jedino sam znala da više nikad neću prihvatiti poziv Harvija Vajnšatajna i posetu njegovom privatnom posedu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari