Branko Radujko, direktor Telekoma Srbija, istakao je da će ova kompanija i ubuduće pružati mladim talentima neophodnu materijalnu podršku za odlazak na takmičenja, nagrađivati uspehe i učestvovati u različitim vidovima edukacije kroz radionice i predavanja.

– Telekom Srbija, kao veliki sponzor sporta, zna koliko su bitne sportske reprezentacije, ali ja mislim da je definitivno najbitnija reprezentacija znanja o čemu govori i 19 medalja na različitim svetskim takmičenjima, koje su samo u prošloj godini osvojili učenici Matematičke gimnazije. Trudićemo se da im ovde pružimo dobru priliku za sticanje znanja ali i za zapošljavanje – rekao je Radujko.

Direktor Matematičke gimnazije Srđan Ognjanović je rekao da učenici te škole već godinama postižu izuzetne rezultate, kako na međunarodnim takmičenjima iz matematike, fizike, informatike i astronomije, tako i kasnije, u daljem radu na najprestižnijim naučnim institutima i kompanijama u svetu.

Telekom Srbija je budućim studentima Univerziteta u Kembridžu Luki Milićeviću, Mihajlu Cekiću, Aleksandru Vasiljkoviću, Nikoli Mrkšiću, Dušanu Peroviću i Ognjenu Ivkoviću, kao i Dušanu Milijančeviću, koji će studirati MIT, poklonio smart telefone sa željom da ostanu u vezi sa svojom zemljom.