Dijalog

Povratak Fošovog vagona

Pobednici i pobeđeni – u društvu velikog dela „ostatka sveta“ – u Parizu su obeležili vek od prekida vatre u Velikom ratu jedanaestog novembra u jedanaest sati i jedanaest minuta 1918, pošto je dotle za četiri godine, četrnaest nedelja i dva dana na obema stranama stradalo dvadeset miliona ljudi, 9,7 miliona vojnika i 10 miliona civila.

Babe, žabe i penzioneri

Ustav Srbije predviđa da se obavezno penzijsko osiguranje uređuje sistemskim zakonom, a da o ekonomskoj sigurnosti penzionera brine Republika Srbija.

Protest srpskih patriota

Braćo Srbi i sestre Srpkinje!
Mi, srpske patriote, više nećemo da ćutimo!

Sukob koncepata

Postavljanje kosovske zastave u katedrali „Notr Dam“, zbog čega je bilo „preporuka“ predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da ne otputuje u Francusku na proslavu obeležavanja stogodišnjice od završetka Velikog rata, pokazalo se, nije bilo slučajno.

Dolazi Makron

Koliko ste samo puta čuli da vlast kvari ljude, političari ne mare za običan svet, nemaju oni ljudskosti, samo ih vlast zanima… Zato je lepo kada neko vlada suvereno, ali ima empatiju prema „malom“ čoveku.

Skrajnutost

Nije skrajnutost predsednika Vučića na 100. godišnjici Dana primirja u Prvom svetskom ratu u Parizu glavna politička poruka sa ovog događaja.

Banditi

Prošle srede u Kombak dvorani u Beogradu prikazana je premijera filma „Banditi u potrazi za mamom“ jednog od najperspektivnijih srpskih reditelja Koste Ristića.

O ceni sajta ne suditi “na osnovu onoga što se vidi na ekranu”

Po ko zna koji put javnost je uzburkana zbog cene nekog sajta državne institucije. Glavni problem je što nije moguće proceniti koliko neki sajt vredi tako što pogledamo naslovnu stranu i otvorimo nekoliko linkova – a ljudi koji komentarišu upravo to rade.

Čemu stavljanje Ljajića i Šešelja u isti koš

Autor teksta „Rasime, spasi se“, Nenad Kulačin, uspeo je da sva opšta mesta srpske političke scene plasira kroz obračun sa Rasimom Ljajićem, pokušavajući da u svom maniru bude duhovit, uz gomilu rečenica koje treba da dovedu u pitanje integritet samog Ljajića.