Dijalog

KTVSZUA…

Nije u pitanju nikakva štamparska greška u naslovu, naravno.

Svet partizana počeo je da pada u zaborav

Premda je lako dokazati da su narodni heroji zaista bili borci i oslobodioci, da je fašizam loš, a antifašizam dobar, kao i da je kolaboracija sa nečovečnim, nacističkim poretkom negativna istorijska pojava, ti dokazi nisu svima prihvatljivi.

Antifašizam 2018.

Dan pobede je sećanje na poraz nacizma. Ali je totalitarizam opstao, i traje, u posleratnoj Evropi.

Tačka na pobunu

Kako je ispravno primetio jedan od advokata odbrane – dete koje se rodilo u danu kada je pred Specijalnim sudom počelo suđenje za pobunu Jedinice za specijalne operacije, uskoro će krenuti u školu.

Život čine male stvari

– Vidite deco – priča nam jutros u trpezariji deda dok ispijamo prvu jutarnju kafu – život čine male stvari.

Materica u službi države

Neki su ljudi sebi dali za pravo da žene u Srbiji ucenjuju i krive zbog drastičnog pada nataliteta. Da one, eto, nisu patriotkinje i da će migranti morati da „odrade“ njihov posao uz naknadu od 200.000 do 1.400.000 dinara.

Kako je Sarapa ušao u materiju

Do pre neku godinu verovalo se da ne postoji promil šanse da Predrag Sarapa, saradnik DEA-e, izjavi da je glasao za predsednika Vučića, ali se to ipak dogodilo u nedelju, tačno u podne, gde bi drugo nego na uglednom Pinku…

Gorke pilule

Danas sledi drugi deo odgovora na pitanje koje je @krle22 u ime svojih čitalaca postavio meni i još nekolicini persona dramatis poznatih po britkom peru i poganom jeziku.

O porodici Ribar i Slobodi

Devetog maja 1942. godine, Slobodu, ćerku beogradskog apotekara Svetolika Trajkovića, učesnicu Narodnooslobodilačke borbe, nesuđenu snaju porodice Ribar, ubili su nedićevci i gestapovci.

Hronosova žetva

Lov na veštice, sukobi katolika i protestanata, borba za ljudska srca i izgubljene duše.