Foto: Ministarstvo odbrane RS

Po ovlašćenju ministra odbrane Aleksandra Vulina, u ime Ministarstva odbrane sporazume su potpisali načelnik Uprave za tradiciju, standard i veterane pukovnik Slađan Ristić i načelnik Odeljenja za tradicije i veterane Uprave za tradiciju, standard i veterane pukovnik Dragan Milković.

Ugovori su potpisani sa Visokom tehničkom mašinskom školom strukovnih studija iz Trstenika, Visokom školom strukovnih studija za obrazovanje vaspitača iz Pirota, Visokom školom strukovnih studija za vaspitače Šabac, Visokom školom strukovnih studija za obrazovanje vaspitača „Mihailo Palov“ Vršac i Visokom medicinskom škole strukovnih studija iz Ćuprije.

Navedenim sporazumima određeni broj dece zaposlenih u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije, počev od 2018/19 školske godine na ovim visokoškolskim ustanovama biće oslobođen od plaćanja školarine na osnovnim strukovnim studijama.

Visoka tehnička mašinska škola strukovnih studija Trstenik omogućila je besplatno studiranje za svu decu zaposlenih u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije koja ostvare status studenta u skladu sa zakonom i opštim aktima škole.

Visoka škola strukovnih studija za obrazovanje vaspitača Pirot omogućiće to za dvoje dece zaposlenih u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije, kao i Visoka škola strukovnih studija za vaspitače Šabac i Visoka škola strukovnih studija za obrazovanje vaspitača „Mihailo Palov“ Vršac, dok će na Visokoj medicinskoj školi strukovnih studija studiranje pod navedenim uslovima biti omogućeno za petoro dece.