Foto: MSP

Potpredsednik Parlamenta  je upoznao Dačića sa prioritetima i zadacima rada Parlamenta, kao i sa ostvarenim rezultatima u cilju unapređivanja parlamentarizma u Gruziji.

Kako se navodi, posebno je istakao važnost međunarodnog prava, principa teritorijalnog integriteta kao i poštovanja ovih postulata kao osnova u međunarodnim odnosima.

Zajednički je konstatovano, ističe se u saopštenju, da je bilateralna saradnja dve države na visokom političkom nivou, za šta je potvrda i nedavna poseta Srbiji visoke parlamentarne delegacije iz Gruzije, ali i da je neophodno saradnju upotpuniti razvojem u oblasti ekonomije za šta postoji veliki potencijal i interes.

Dačić je sagovornika upoznao i sa procesom reformi koje sprovodi Vlada Srbije i tokom evropskih integracija, navelo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Kako se u saopštenju ističe, obostrano je zaključeno da je nastavak saradnje parlamenata dve države važan segment u opštem unapređenju bilateralnih odnosa i da će se nastaviti sa razmenom poseta parlamentaraca kako bi se veze, saradnja i zajednički rad dodatno obogatili razmenom iskustava i zajedničkim radom na zaštiti teritorijalnog integriteta obe države, kao i razmenom iskustava u evropskim integracijama.

Povezani tekstovi