Rašković Ivić: Megatrend Černobilj visokog obrazovanja 1Foto: FoNet/TV

Ukoliko se država i posebno društvo ne obračunaju sa Megatrendom, on će nastaviti da zagađuje obrazovni sistem u Srbiji. Poredila bih ga sa Černobiljem i zato je potrebno obaviti dekontaminaciju, rekla je Sanda Rašković Ivić na konferenciji za novinare u Skupštini.

Ona je dodala da je blato sa tog „srpskog Černobilja“ palo i na privatne fakultete čiji profesori i studenti imaju visok stepen akademske čestitosti i da zato, zbog cele akademske zajednice treba razjasniti „ovu sramotu i prevaru“.

Sanda Rašković Ivić je vlasnika Megatrenda Miću Jovanovića nazvala najobičnijim prevarantom, koji se bavi organizovanim kriminalom, i naglasila da je Narodna stranka u krivičnoj prijavi koju je protiv njega podnela zatražila da mu se privremeno oduzme imovina, u skladu sa zakonom.

To je jedini i najbolji način da se zaustavi dalje prevara, koja još traje, ukazala je ona i dodala da Jovanović svojim privatnim avionom ide u svoju vilu u Francuskoj, vozi se privatnim „Rols Rojsem“.

Sanda Rašković Ivić je, komentarišući priču o prodaji Megatrenda, konstatovala da su navodni vlasnici nemačkog konzorcijuma „reklamni manekeni sa interneta“.

Prema njenim rečima, pošto je Megatrend fiktivna institucija, onda su fiktivne i diplome ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića i još 1.054 zaposlena u Vladi Srbije, državnoj upravi i lokalnim samoupravama.