Ekonomija

NALED: Bez međusobnog poverenja države i privrede

Gotovo 70 odsto privednika smatra da državni organi nisu dovoljno otvoreni za saradnju na sprovođenju reformi dok 60 odsto službenika tvrdi da privreda nije zainteresovana za učešće u kreiranju propisa.

Protest sindikata penzionera 22. februara

Udruženje sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije i Udruženje sindikata penzionera Srbije najavilo je da će 22. februara u 12.05 časova, na Trgu Nikole Pašića u Beogradu, organizovati protest pod nazivom „Stavimo tačku na pljačku penzionera“.

Đoković: Stručnim konferencijama unaprediti domen kongresnog turizma

U prostorijama Master centra Novosadskog sajma, potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu i turizam, Ivan Đoković, učestvovaće danas na susretu kongresne industrije Vojvodine i predstaviće značaj i ekspanziju kongresnog turizma, sa fokusom na AP Vojvodinu.

Srpsko zdravstvo skupo, ali zato loše

Zdravstvo u Srbiji je neefikasno i fundamentalno neuspešno, a sistem nije pod jednakim uslovima dostupan svim građanima, kaže Mihail Arandarenko, profesor Ekonomskog fakulteta u Beogradu, komentarišući rezultate nedavno sprovedenog istraživanja koje bi ovih dana trebalo da bude predstavljeno javnosti.

Hibridi različite dužine vegetacije podižu prinose

Zasejan na više od milion hektara oranica kukuruz je najintenzivnije gajena ratarska kultura u Srbiji. To je i najbolje kotirani izvozni proizvod srpskog agrara, čija se setva sada, sa budnom pažnjom, iščekuje.

Cer blagodet i za bicikliste

Po treći put Turistička organizacija Šapca predstaviće atraktivne destinacije i manifestacije ovog kraja se na Sajmu turizma u Beogradu.

„Nektar“ zakupio 135 hektara

Na poziv za javno nadmetanje za izdavanje zemljišta pod zakup nekadašnjih plantažnih voćnjaka PK Delišes u opštini Vladičin Han javilo se više srpskih kompanija i preduzeća koje su po vrlo povoljnoj zakupnoj ceni dobili na korišćenje zemljište od pet do 20 godina.

Krkobabić za oživljavanje socijalnog preduzetništva

Ministar u Vladi Srbije zadužen za regionalni razvoj Milan Krkobabić je danas sa predstavnicima Saveza udruženja ratnih i mirnodopskih vojnih invalida Grada Beograda razgovarao na temu socijalnog preduzetništva.

Fajnenšel tajms uvrstio Šabac u 10 najboljih gradova za investicije

Poznati svetski časopis Fajnenšel tajms objavio je publikaciju u kojoj je Šabac svrstao među top 10 evropskih gradova budućnosti sa najboljom strategijom za privlačenje stranog kapitala, u kategoriji gradova koji imaju manje od 100.000 stanovnika.

Ilija Dević: Ja sam bio investitor, a ne ktitor

Iako je Evropska unija svrstala slučaj ATP “Vojvodina“ među pet najvećih u 24 sporne privatizacije i kao jedini gde je oštećen investitor a ne država Srbija, izvršna vlast ne prestaje da vrši pritisak koji u opvom predmetu dodatno uvećava štetu.