Ekonomija

Tabaković: Rast BDP ove godine biće četiri odsto

Bruto domaći proizvod (BDP) u Srbiji raste 11 uzastopnih tromesečja i u ovoj godini će, prema projekcijama Narodne banke Srbije (NBS), imati rast od četiri odsto, što je za pola procenta više od projektovanog u maju, izjavila je danas guvernerka NBS Jorgovanka Tabaković.

Šta će biti sa radnicima u pogonu Vaker Nojsena?

Najpoznatiji domaći proizvođač nameštaja, kompanija Forma ideale iz Kragujevca, upravo je, saznaje naš list, izlicitirala kupovinu kragujevačke fabrike Metal sistemi koja je do sredine 2015, odnosno do pokretanje stečajnog postupka, proizvodila galove lance i procesnu opremu.

Kriza lire ne pogađa Srbiju

Za ovo leto je kasno, ali već sledeće godine letovanje u Turskoj moglo bi biti mnogo jeftinije nego ove godine zahvaljujući ogromnom padu turske lire prema evru i dolaru.

Traži se đuvegija za dobru udavaču

Veoma odgovorno ćemo birati strateškog partnera za RTB BOR, pre svega, ceneći viziju koju je dužan da deli sa Vladom Srbije, a to je razvojna komponenta, odnosno snažan investicioni ciklus u kome ćemo povećati proizvodnju i sačuvati sva radna mesta.

Kako Poreska uprava kreira uređivačku politiku u medijima

Da li je ikada ikome Poreska uprava blokirala račun preventivno, za iznos od nula dinara, bez da je utvrdila postojanje poreske obaveze ili je Adria medija grupa, izdavač Kurira, jedina firma kojoj je to urađeno u Srbiji?

Lepota (ni)je u očima potrošača

Osmišljavanje proizvoda ili usluge, koje preduzetnik želi da ponudi potencijalnim korisnicima, svakako je jedan od prvih koraka na putu ka preduzetništvu.