Ekonomija

Ljajić: Srbija ne može da uzvrati kontramerama Kosovu

Kosovo je pre nedelju dana uvelo 10 odsto poreza na sve proizvode koji se uvoze iz Srbije i BiH, ali naša Vlada na to ne može da uzvrati kontramerama, jer kako za Danas kaže ministar trgovine Rasim Ljajić za to ne postoji manevarski prostor.

Potpisan protokol o saradnji RTS-a i Telekoma Srbije

U prostorijama Radio-televizije Srbije potpisan je protokol o saradnji između RTS-a i Telekoma Srbija koji predviđa zajedničku produkciju naučnog i serijskog programa najvišeg kvaliteta.

Hidroelektrana “Đerdap 1” već ispunila godišnji plan proizvodnje

Hidroelektrana “Đerdap 1” je 49 dana pre roka zhvaljujući maksimalnoj pogonskoj spremnosti hidroagregata ispunila godišnji plan proizvodnje električne energije, budući da je elektroenergetskom sistemu Srbije do 12. novembra isporučila 4.717.950.000 kilovat-časova struje, a godišnji proizvodni plan za 2018. projektovan je na 4.710.000.000 kilovata struje.

Koji javni interes ruši lokale privatnih firmi?

Gradski Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove dostavio je Danasu informaciju o okolnostima koje su dovele do izmene regulacionog plana prema kojima će postojećim vlasnicima koji rade u oko 80 lokala u Poslovnom centru Stankom, objekti biti srušeni ili rekonstruisani kako bi umesto njih firma sa zgradom na susednoj parceli, Šoping centar „Brdo“ Zorana Janjuševića, izgradila stambeno-poslovni kompleks.

NALED: Koreja u e-upravi generaciju ispred Srbije

Predsednik Saveza za e-upravu NALED Željko Tomić rekao je danas na srpsko-korejskom forumu o elektronskoj upravi i pametnim gradovima, da je Koreja u e-upravi generaciju ispred Srbije.

Kosovo: Prepolovljen uvoz iz Srbije i BiH

Direktor Carine Kosova Bahri Beriša izjavio je za radio Slobodna Evropa da je od uvođenja tarifa na robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine povećan prihod za 300.000 evra, dok je uvoz iz te dve zemlje prepolovljen, prenosi Epoka.