Ekonomija

USS “Sloga”: Bezrezervna podrška radnicama Kajzena

Sindikat “Sloga” daje bezrezervnu podršku radnicama Kajzera u Smederevu, izjavio je za Podunavlje.info Željko Veselinović, predsednik Udruženih sindikata Srbije “Sloga”, reagujući na vest o štrajku.

EU neće da plaća račune za struju na severu Kosova

Evropska unija je odbila zahtev Vlade Kosova da pokrije troškove neplaćenih računa za struju na severu Kosova, zbog čega vlada i Ministarstvo ekonomskog razvoja treba da potraže drugačije rešenje, piše danas Koha Ditore.

Taksistima smetaju konkurencija i nove tehnologije

Najveći beogradski Trg Slavija juče je od šest pre podne do 16 sati bio zakrčen stotinama automobila koje su taksisti parkirali blokirajući tako centar grada.

Prve tri zgrade gotove do septembra

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, obišla je juče gradilište naselja Zemunske kapije, koje gradi Građevinska direkcija Srbije na prostoru nekadašnje kasarne „Aleksa Dundić“ u Zemunu, i najavila da će svih 1.700 stanova iz programa jeftine gradnje biti završeno do 2020. godine.

Cene u aprilu u odnosu na mart veće za 0,4 odsto

Maloprodajne cene u Srbiji u aprilu su, u odnosu na mart, bile veće za 0,4 odsto, dok su u odnosu na isti mesec prošle godine uvećane za 1,1 procenat, saopštio je Republički zavod za statistiku.

„Otvorena vrata“ sa poreznicima

Službenici Poreske uprave u protekla dva meseca održali su predavanja u Kraljevu, Užicu, Kruševcu, Nišu i Novom Sadu na kojima je prisustvovalo blizu 200 poreskih obveznika iz Moravičkog, Raškog, Rasinskog, Zlatiborskog, Nišavskog, Pirotskog, Topličkog i Južnobanatskog upravnog okruga.

Prestrojavanje sa tradicionalnih na digitalne usluge

U industriji telekomunikacija postoji veliki jaz između ambicioznih strategija za pružanje digitalnih usluga i digitalnu interakciju sa korisnicima i trenutnog stanja na tržištu, pokazuju rezultati istraživanja kompanije A. T. Karni.

Donirali 50.000 dolara za decu Srbije

Svoju podršku programu Rani razvoj deteta, koji UNICEF sprovodi na teritoriji Srbije, kompanija Vodavoda je dodatno ojačala uključivanjem svojih partnera za zemlje Zaliva (Kuvajt, Bahrein, Katar, Saudijska Arabija) koji su donirali 50.000 dolara za decu Srbije.