Brnabić i Zeman: Češke investicije sve prisutnije u Srbiji 1Foto: FoNet/Vlada/Slobodan Miljević

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa predsednikom Češke Milošem Zemanom, kojem je izrazila zahvalnost na prijateljstvu i čvrstoj podršci koju Češka pruža Srbiji na polju evropskih integracija.

Kako se navodi u saopštenju Vlade, češki predsednik Zeman je na sastanku delegacije dveju zemalja istakao da veoma ceni prijateljske odnose dva naroda i dodao da će Češka nastaviti da pruža podršku Srbiji na putu ka članstvu u EU.

Premijerka i Zeman su razgovarali i o unapređenju ekonomske i privredne saradnje u svetlu činjenice da su češke investicije sve prisutnije u Srbiji.

Kako se dodaje u saopštenju, sastanku su prisustvovali potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić, ministar odbrane Aleksandar Vulin i ministar bez portfelja zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović.

U delegaciji Češke sastanku su prisustvovali prvi potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Jan Hamaček, potpredsednik Vlade i ministar trgovine i industrije Karel Havliček, ministar odbrane Ljubomir Metnar, ministar transporta Vladimir Kremlik, saopštila je Vlada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari