Otvorena fabrika vode Duboka 1

Godinu dana nakon kupovine vode Duboka, kompanija Anđelković Al je svečano otvorila novu fabriku vode.

Po rečima vlasnika i direktora kompanije Zorana Anđelkovića fabriku nije želeo da stavi u pogon dok u potpunosti ne bude spremna.

Tokom proteklih godinu dana kompanija Anđelković Al je preduzela sve neophodne mere za podizanje nivoa efikasnosti i efektivnosti fabrike vode Duboka, kao i pripreme za kvalitetan i bezbedan rad.

U obezbeđenje vrhunske opreme i najnovije tenologije punjenja vode Anđelković AL je investirao oko 120 miliona dinara.

Zahvaljujući toj investiciji u fabarici su kompletirane tri linije za flaširanje vode renomiranih italijanskih proizvođača – kompanije Prokomak, Sipa I Ferari na kojima se i primenjuje savremena tehnologija flaširanja.

Prirodna mineralna voda Duboka izvire na obroncima Homoljskih planina, u Neresnici, u ekološkom okruženju na dubini od 282 m, gde su izvorišta stara čak i preko 20.000 godina.

Voda Duboka dolazi iz samoizlivajućih izvora i zahvaljujući njenom vrhunskom prirodnom kvalitetu, u fizičko-hemijskom i mikrobiološkom pogledu, ona se ne prerađuje već se u fabrici samo sprovodi preventivna UV sterilizacija i mikrofiltracija.

Duboka spada u red najboljih mineralnih voda Srbije, a za to su, osim darovite prirode, zaslužni i u fabrici uvedeni najviši standardi kvaliteta u oblasti bezbednosti hrane – ISO 9001; ISO 22000; ISO 14001 i ISO 18001.

Rezultati ispitivanja koje je izvršio Institut za rehabilitaciju iz Beograda (novembar 1991 god.) pokazali su da ova prirodna mineralna voda pripada kategoriji kalcijum-hidrokarbonantnih mineralnih voda.

Ona ne sadrži opterećujuće elemente u visokim koncentracijama, prevashodno natrijum, čija je uloga u organizmu da zadržava tečnost.

Odlikuje se značajnim prisustvom mikroelemenata među kojima treba istaći esencijalne elemente (Fe, Cu, Zn, Co, Mn, Cr, Se i F) koji svojim prisustvom podižu kvalitet ovoj vodi.

Ovakav mineralani sastav vode nema ni jedna druga voda na tržištu Srbije, a značajan je jer doprinosi dobrom zdravstvenom stanju i poboljšanom odvijanju brojnih funkcija gastrostinalnih organa, urinarnih organa kao I samog organizma.

Kapacitet punionice je od 8.000 do 15.000 flaša na sat i zavisi od formata flaša. Mineralna voda Duboka se na tržište plasira u pet ambalaži formata 0,25 lit, 0,33 lit., 0,5 lit., 1.5 lit., 2,0 lit., balonima od 6.6 lit., kao i u staklenoj ambalaži formata 0.375 lit., 0.80 lit. Duboka je voda prijatnog specifičnog ukusa i može se konzumirati u neograničenim količinama.

Po rečima Anđelkovića cena vode Duboka pristupačna je svim kategorijama kupaca. Biznis planom fabrike vode branda Duboka predviđeno je da se u narednom periodu voda plasira na domaćem i na inostranom tržištu.

Sa jednim brojem inostranih kompanija su već potpisani ugovori, a sa novim kupcima se pregovara.U fabrici je trenutno zaposleno 10 radnika, a očekuje se da će ih u narednoj godini biti zaposleno najmanje 20 ljudi.

Fabrika vode Duboka ima izuzetan značaj za žitelje Opštine Kučevo i to ne samo ekonomsko – društveni, već i emotivni. Zahvaljujući uloženim sredstvima u modernizaciju i razvoj fabrike stvorena je mogućnost za veće zapošljavanje i bolji životni standard Kučevljana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari