Susret Čadeža i Tačija 1

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež sastao se danas s predstavnicima Privredne komore Kosova i predsednikom Kosova Hašimom Tačijem, koji je podržao dijalog dve privredne komore, kako bi se iskoristili potencijali privredne saradnje, saopšteno je iz PKS.

„Znamo koja su naša ograničenja, koja rešenja možemo, a koja ne možemo da ponudimo. Zato je bitno da imamo stalnu komunikaciju. Danas smo imali sastanak i s Tačijem, koji je podržao naš dijalog i čuli smo ohrabrujuće reči“, rekao je Čadež posle sastanka.

On je rekao da je na sastanku bilo reči i o nekim problemima koje su predsednici obe komore počeli da rešavaju, ali, kako je naveo,“ne mogu sami da ih reše, jer se rešavaju na drugom nivou, uz svu kompleksnost i političkog i tehničkog dijaloga dve vlade“.

Predsednik Privredne komore Kosova Safet Grdžaliju rekao je da su bili pozitivno iznenađeni podrškom koju su dobili od Tačija i da ta podrška ima veliki značaj.

On je rekao da se moraju prevazići postojeće barijere i poboljšati protok ljudi i robe i da su zato predstavnici komora tražili „jednu ekonomsku zonu na ibarskoj klisuri gde će postojati poseban tretman i da ta ekonomska zona bude atraktivna za strane ulagače, bilo iz Srbije, Kosova ili Evrope i sveta“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari