Zbog korona virusa ugroženo 50 miliona radnih mesta u svetskom turizmu 1Foto: EPA-EFE/ SALVATORE DI NOLFI

Svetski savet za putovanje i turizam (WTTC) upozorio je danas da korona virus dovodi u opasnost više od 50 miliona radnih mesta u svetskom turizmu, što se ocenjuje kao jedna od težih posledica te pandemije na turistički sektor.

Izvršna direktorka WTTC Glorija Gevara naglasila je da najnovije brojke iz analize ove organizacije pokazuju da bi globalna turistička industrija ove godine mogla pasti za 25 odsto, što bi moglo dovesti do smanjenja broja radnih mesta između 12 i 14 odsto.

Ona je, kako penosi agencija Hina, naglasila da širenje COVID-19 očigledno predstavlja veliku pretnju industriji kao celini i zaposlenima, ali i svima onima koji žele da putuju.

Putovanja i turizam imaju snagu da prevladaju ovaj izazov i postat će snažniji i robusniji preduzimanjem svih potrebnih mera za borbu protiv COVID 19.

Savet, koji zastupa većinom privatni sektor putovanja i turizma, nakon konsultacija sa drugim turističkim organizacijama pozvaće na preduzimanje niza mera kako bi se omogućio brzi oporavak sektora kad COVID-19 bude pod kontrolom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari