Vlasti ne reaguju na antisemitske pojave

U vreme nabujalog nacionalizma obavezno raste mržnja prema Jevrejima

Ostavite komentar

  1. Antisemitizam se stalno provlaci kroz razne napise u stampi. Levica i desnica su se udruzile protiv izraelske politike koja je postala izgovor za staru mrznju prema Jevrejima. Da li se uopste sprovodi zakon protiv sirenja nacionalne netrpeljivosti ili tu nije ukljucen antisemitizam?

Ostavite komentar

Nedelja

Holivud 1969: Trebalo je biti tamo 7

Holivud 1969: Trebalo je biti tamo

Beststeler Njujork tajmsa, koji je odmah po objavljivanju zauzeo 1. mesto na listi najtraženijih naslova, Bilo jednom u Holivudu Kventina Tarantina, koji je nedavno objavila Laguna u prevodu Gorana Skrobonje, spektakularan je, prefinjen i brutalan, neprestano iznenađujući i povremeno šokantan roman.

Naslovna strana

25. maj 2022.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.