Kostreš: Da je opozicija bojkotovala izbore 2000. godine, Milošević bi i dalje vladao Srbijom 1Foto: www.mc.rs

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Bojan Kostreš ocenio je danas, povodom 19. godišnjice izborne pobede Demokratske opozicije Srbije nad režimom Slobodana Miloševića, da bi Milošević „i danas vladao da je opozicija tada bojkotovala izbore“.

„Opozicija je tada učestvovala na izborima u krajnje nedemokratskim uslovima. Svakodnevno je optuživana za izdaju. Opozicija se, ipak, snažno borila i pobedila. Da nije bilo 24. septembra, ne bi bilo ni 5.oktobra“, naveo je Kostreš u saopštenju.

Dodao je da je izborni uspeh opozicije iz 2000. godine „pokazao da bojkot ne sme biti rešenje, čak i kada su izborni uslovi loši“.

„Da su se opozicione stranke tada ponašale kao deo opozicije danas, sigurno je da bi Slobodan Milošević i Mirjana Marković vladali i dalje. LSV insistira na fer izbornim uslovima i osnaživanju demokratske svesti svih aktera u izbornom procesu. Baš zato su dogovori oko fer izbornih uslova veoma bitni, ali se oni moraju održavati u institucijama sistema“, naveo je Kostreš.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari