Ljajić: Neću biti u Vladi, ali ostajem u politici 1Foto: FoNet/Vlada Srbije/Miloš Perić

Ako sam rekao da neću biti u vladi, nisam rekao da ću prestati da se bavim politikom, izjavio je predsednik Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) i potpredsednik Vlade Rasim Ljajić i najavio da uoči izbora neće biti razgovora sa drugim partijama dok se ne definišu pozicije sa SNS kao dosadašnjim koalicinim partnerom.

„Razgovarao sam pre nekoliko meseci sa Vučićem i verujem ćemo tev razgovore nastaviti nepsoredno pre raspisivanja izbora. Cenim da smo od prvog dana korektni partneri i da nismo nijednim svojim potezom davali povoda da nas biloko optuži za nelojanost“, rekao je Ljajić u interbjuu za današnje „Večernje novosti“.

Na pitanje da li je već započeo predizborne pregovore, Ljajić kaže da je SNS jedina stranka s kojom je bilo razgovora.

„Sigurno je da nećemo voditi nikakve razgovore dok sa naprednjacima ne definišemo konačne pozicije. Tako da ćemo o samostalnom nastupu da razmišljamo ukoliko oni odluče da u nekom drugom formatu ili nekoj drugoj koaliciji idu na izbore“, rekao je Ljajić.

Komentarišući najavu smanjenja cenzusa sa pet na tri odsto glasova, Ljajić je ocenio da je Srbiji „zaista potrebna izborna nova zakonska regulativa“ jer „sadašnji izborni zakon ima mnogo manjkavosti“ i da cenzus nije „ni jedini ni glavni problem“.

„Pored stepenastog cenzusa koji smo svojevremeno predlagali tu mislimo i na drugačiju raspodelu mandata u Skupštini, da u raspodeli mandata unutar stranaka ne učestvuju stranačke vrhuške već sami izborni rezultati“, rekao je Ljajić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari