Dačić poklonio Mičelu izjavu Vilsona o Kosovu iz 1918. 1Foto: MSP

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić razgovarao je danas sa pomoćnikom državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju Vesom Mičelom o regionalnoj stabilnosti, evropskom putu Srbije, kao i nastavku Briselskog dijaloga.

Mičel, koji boravi u Beogradu u okviru svoje prve posete regionu od kad je preuzeo funkciju, istakao je da Sjedinjene Američke Države smatraju Srbiju jednom od najznačajnijih zemalja regiona i okosnicom stabilnosti na Balkanu.

Dačić je ukazao da Srbija ceni podršku SAD i izrazio interes da se pozitivna dinamika bilateralnih odnosa razvija i u budućnosti, naročito kada se obeležava 100 godina od kada je, u znak savezništva sa Srbijom, podignuta srpska zastava na Beloj kući.

SAD kontinuirano podržavaju evropski put Srbije i ostvarivanje napretka u okviru Briselskog dijaloga, ukazao je Mičel.

U cilju oživljavanja tradicionalno savezničkih veza i prijateljskih odnosa, kao i daljeg intenziviranja saradnje i međusobnog razumevanja, Dačić je pomoćniku državnog sekretara Stejt Departmenta uručio izjavu američkog predsednika Vudro Vilsona o Kosovu, povodom Vidovdana, pod naslovom „Slavimo Kosovo kao Dan časti“ iz Njujork tajmsa od 19. juna 1918. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari