Mihajlović: Ne kao Nikolić, već kao Vučić 1Foto: Medija centar

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović poručila je danas svim političarima u Srbiji, naročito najvišim državnim funkcionerima da očekuje da na provokacije albanskih političara sa Kosova odgovoraju mirno i mudro, da ne koriste Srbe sa Kosova u svojim kampanjama i da doprinose smirivanju tenzija, a ne da raspiruju nove sukobe.

Ono što ne očekujem je da predsednik Srbije Tomislav Nikolić proziva Vladu Srbije što nije tražila povratak srpske vojske na Kosovo, navela je Mihajlović, dodajući da Nikolić dobro zna zašto srpskih vojnika nema na Kosovu.

Očekujem da se ponašaju upravo onako kako je premijer Aleksandar Vučić odgovorio na provokacije Albanaca i sprečio sukobe na Kosovu, na čemu mu se zahvalila visoka predstavnica EU Frederika Mogerini, stoji u saopštenju iz kabineta Mihajlović.

Istovremeno, ona od Nikolića ne očekuje da implicira da bi Vlada Srbije ćutala na „eventualno ubijaje Srba na Kosovu“ i da zbog toga na par meseci pre izbora preti svojom ostavkom.

Vlada Srbije čini sve da očuva mir i stabilnost i učiniće sve da sačuva bezbednost svojih građana na Kosovu i Metohiji i spreči bilo kakve sukobe. Uverena sam da to jako dobro zna i predsednik Srbije, poručila je u saopštenju Mihajlović. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari