Obradović: Čekam odgovor Čomić gde ćemo voditi dijalog o istopolnim zajednicama 1Foto: FoNet/ Božana Pavlica

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je da će zaključiti da je ministarka za manjinska i ljudska prava i društveni dijalog Gordana Čomić „otvoreno slagala javnost“ ukoliko danas ne dobije potvrdu na kojoj emisiji Radio televizije Srbije (RTS) će biti vođen dijalog o istopolnim zajednicama.

„Još uvek nisam dobio potvrdu iz ovog ministarstva ili RTS da će ove nedelje početi dijalog između zagovornika i protivnika donošenja tri nova zakona koja je predložila Čomić. Na predlog nadležnog ministra da biramo mesto i vreme za otvaranje dijaloga na ovu temu, ja sam izabrao javni medijski servis i emisiju ‘Upitnik’ ili ‘Četvrtkom u 9’ ove nedelje“, rekao je Obradović u pisanoj izjavi.

Kako je istakao, ako danas ne dobije potvrdu o kojoj od ove dve emisije se radi, može samo da zaključi da je Čomić „još jednom otvoreno slagala kompletnu javnost i da je njena ideja zapravo da ovi novi zakoni budu na silu nametnuti bez ozbiljne javne rasprave“.

„Ovi zakoni predstavljaju simbiozu bivše i sadašnje vlasti oličenu u Čomić u Vladi Srpske napredne stranke i nikada nisu bili deo predizbornog programa vladajuće stranke. Minimum demokratskog rešenja bi bila javna rasprava na svim televizijama sa nacionalnom frekvencijom, kao i referendum na kome bi se građani izjasnili šta žele ili ne žele“, rekao je Obradović.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

6 reagovanja na “Obradović: Čekam odgovor Čomić gde ćemo voditi dijalog o istopolnim zajednicama”

  1. Nema referenduma za pitanja o ljudskim pravima pogledajte malo i ustav, g. Obradoviću.

    • A Veselku, zvanom “Boško“, nije smetalo kad se slikao ispod njihove zastave i kad su pozadinci bili čvrsto iza njega na protestima? Sumnjiv je “Boško“-pozadinac.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.